Eerste Foursquare check-in op een andere planeet
Nieuws

Eerste Foursquare check-in op een andere planeet

donderdag 04 oktober 2012 13:14

Woensdag heeft NASA’s Mars Rover Curiosity voor het eerst op Mars ingechecked met Foursquare. 

Volgens Foursquare moet NASA’s Mars Rover Curiosity niet denken dat de robot meteen burgermeester van de hele planeet Mars wordt nu hij als eerste en enige heeft ingechecked vanaf de rode planeet. Hoewel de rover gisteren meldde ”One check-in closer to being Mayor of Mars!” zegt Foursquare dat de rover hooguit burgermeester van de Gale Crater wordt waar de rover in augustus landde.

Hoogstwaarschijnlijk is er zelfs sprake van interplanetaryfraude want NASA vertelt niet of de rover een Foursquare-app aan boord heeft om daadwerkelijk vanaf de rode planeet in te checken. Het ligt eerder voor de hand dat NASA vanaf aarde rovers lokatie heeft ingechecked. Maar dat mag de pret niet drukken. NASA gebruikt Foursquare als gereedschap om Curiosity’s nieuwe lokaties tijdens de ontdekkingsreis op Mars met aardbewoners te delen. Het moet mensen stimuleren om de rover te volgen. Curiosity zal de komende 23 maanden blijven inchecken.

NASA gebruikt FourSquare sinds 2010 om interesse in de ruimtevaart te stimuleren. Astronaut Doug Wheelock checkte als eerst in vanuit het International Space Station. Op aarde kunnen Foursquare-gebruikers Curiosity-badges verdienen door in te checken op locaties die een interesse in technologie, engineering en wiskunde genereren zoals wetenschappelijke centra, labs en musea. Deze Curiosity-badges komen later dit jaar beschikbaar.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief