Eerste Google Nexus-tablet uitgelekt
Nieuws

Eerste Google Nexus-tablet uitgelekt

dinsdag 03 april 2012 18:57

Beeldmateriaal van de eerste Google Nexus-tablet zou zijn uitgelekt. Google wil de tablet zelf online verkopen.

De site Pocketnow publiceerde dinsdagmiddag een scherpe afbeelding van de vermeende Nexus-tablet, de eerste tablet die Google zelf wil uitbrengen. Te zien is een erg dun apparaat met een strak ontwerp met ronde hoeken en een metalen zijkant. Volgens Pocketnow, dat vaker primeurs had met gelekte smartphones, is het beeldmateriaal echt. 

Maar gaat het wel om de Google Nexus-tablet? Volgens Pocketnow zijn er aanwijzingen voor. Zo zijn alleen Google-producten op de screenshots te zien, wat ongebruikelijk is bij Samsung, Motorola en andere tabletmakers. Ook de virtuele toetsen in Ice Cream Sandwich en de getoonde tijd van 4:00AM komen overeen met de persafbeeldingen van de Samsung Galaxy Nexus-telefoon.

Maar niet iedereen in de Android-wereld is overtuigd. Androidcommunity.com vindt het juist onwaarschijnlijk dat het gaat om de Nexus-tablet. De tablet zou juist lijken op een Toshiba-prototype met een 7.7 inch scherm, dat in januari is getoond maar nog niet is uitgebracht. Volgens aanhoudende geruchten zou echter Asus de fabrikant zijn van de Nexus-tablet.

De getoonde tablet werkt in elk geval met Android 4.0 zonder skin, maar of het om een 7 of 10 inch scherm gaat, is niet goed te zien. De bedoeling is dat de Nexus-tablet maar ongeveer 200 dollar gaat kosten, zodat Google kan rivaliseren met Amazons 7 inch Kindle Fire, die eenzelfde prijskaartje heeft. 

Wanneer de Google-tablet is te verwachten is nog onbekend. Wel schreef de Wall Street Journal vrijdag al dat Google de tablet ook via een eigen webwinkel wil gaan verkopen. Een vergelijkbare online verkoop van de Nexus-smartphone was twee jaar geleden nog geen succes. Google's plan om zelf tablets te verkopen is dan ook gedoemd te mislukken, stellen critici.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ziet er niet zo geweldig uit

 

Tja wanneer leren ze het nu eens! Die rand lijkt toch verdacht veel op de eerste iPad! Sneu hoor

 

jaja en de iPad lijkt weer op een tablet in de film A space odysee uit uit 1965. Dus per definitie niet uniek en verouderd ontwerp dus.

Huppa cirkeltje weer rond, dan kunnen we nu weer over andere zaken hebben dan Apple. Deze gaat over Android.

 

Heb jij het model gezien????????

Je ziet alleen een groot scherm liggen op een tafel meer niet.

 

Oké, we weten allemaal dat de eerste ipad twee jaar oud is. Nu kan ik snappen dat het een inspirerend ontwerp is, maar de maker van dit neemt het toch wel érg letterlijk.

De dockconnectorpoort, vergrendelknop, muteknop; allemaal lijken ze op die van de eerste iPad.

Nu weet ik dat Android-fanboys zeggen dat het notificatievenster van iOS is afgepakt van Android, maar dit slaat toch echt de plank mis.

Designers: Y U NO UNIQUE?

 

"Designers: Y U NO UNIQUE?"

Omdat ze in dat soort bedrijven nog de bitches zijn van marketing. En marketing blieft alleen opgewarmde kliekjes met zo weinig mogelijk risico.

 

Marketing is wel wat meer dan opgewarmde kliekjes. Als je een beetje marketeer hebt zouden ze ook een onderzoek doen naar de wensen van de klant. En als die designer spul wilt, geef je ze designer spul.

Kortom, doe even geen afbreuk aan mijn vak :P

 

@SanderLeopard en zelfs Google heeft de Android notificatiebalk gejat, namelijk van Palm.

 

Straks weer een rechtzaak erbij voor apple?

 

Het is een beetje typisch dat er een oud Market logo opstaat, terwijl ze al een tijdje het nieuwe Play logo gebruiken.

 

Nieuwsbrief