Eerste indruk: BlackBerry Curve 9320
Eerste Indruk

Eerste indruk: BlackBerry Curve 9320

donderdag 24 mei 2012 14:27

De nieuwe Curve is een instapmodel voor jongeren die graag messagen. De resolutie van het scherm is wel magertjes.

Het eerste wat opvalt aan de BlackBerry Curve 9320 is de lage resolutie van het scherm (320 bij 240 pixels) en het relatief lichte gewicht van het toestel, een bescheiden 103 gram. Het toestel is van stevig plastic en ligt lekker in de hand. Met je duim kun je bij alle toetsen. Het toestel draait op de 7.1-versie van BlackBerry OS en levert met zijn 806 MHz-processor genoeg kracht om alle applicaties zonder haperingen te draaien. 

Het verdere uiterlijk van dit budget-toestel zit prima in elkaar. De camera van 3,2 megapixel bevindt zich naast een flitser op de achterkant en op de zijkanten zitten handige instelbare knoppen. De knop op de linkerkant is in principe bedoeld voor BlackBerry Messenger (BBM) en die aan de rechterkant gaan direct naar de camera of regelen het volume van je muziek. Ik zette de BBM-knop al spoedig op WhatsApp.

Het messagen waar BlackBerry overduidelijk op mikt, gaat soepel. Ik koppelde mijn Gmail-account aan mijn BlackBerry-account en in een mum van tijd kon ik al mijn contacten lastigvallen met een onbekend nummer. Het toetsenbord is met de gebruikelijke BlackBerry-indeling. Ik ben zelf minstens net zo snel met een gemiddeld touchscreen, maar dat blijft natuurlijk altijd gewenning en eigen voorkeur.

Houd er rekening mee dat bijvoorbeeld de Facebook- en Twitter-applicaties van BlackBerry beperkt zijn. Bij de Facebook-app zijn de notifcaties handig in je startscherm ingebouwd, maar voor bepaalde veelgebruikte onderdelen - zoals berichten in groepen - wordt je doorvewezen naar de mobiele site van Facebook. De hele YouTube-app is zelfs uitsluitend een verwijzing naar een mobiele site. De App World-winkel biedt ook veel minder alternatieven dan bij Android en Apple het geval is.

Het meest ondergescheven kindje is toch wel de browser. De letters zijn vrij moeilijk leesbaar vanwege de lage resolutie van het scherm en muizen of scrollen met het aanraakgevoelige knopje gaat niet echt lekker. Een lichte aanraking zorgt voor snel navigeren en met meer druk beweegt alles nauwkeuriger. Dit maakt nauwkeurige navigatie best goed te doen, maar het snel voorbij razen van oninteressante informatie gaat dikwijls met horten en stoten. HTML5 wordt overigens netjes ondersteund, Flash niet.

De Curve 9320 is dus echt bedoeld voor het jonge publiek dat graag in contact blijft met zijn vrienden. Deze kiezen nog vaak voor goedkope prepaid-toestellen en BlackBerry is daar naar eigen zeggen de grootste mee in Nederland. De prijs van de Curve ligt in webwinkels rond de 200 euro. Ik vraag me af of BlackBerry het daarmee gaat redden, want voor rond die prijs zijn veel Android-alternatieven te vinden met meer mogelijkheden en betere specs.

Reacties

Tja Luke, je slaat spijker op z'n kop. Ding is 100 Euro te duur.

 

Nieuwsbrief