Eerste indruk: Samsung Galaxy S2
Eerste Indruk

Eerste indruk: Samsung Galaxy S2

donderdag 12 mei 2011 17:04

Hij is platter en sneller dan zijn voorganger, maar vooral het grote, scherpe scherm van de Samsung Galaxy S2 springt in het oog.

Samsung promoot de telefoon met de simpele slogan: snel, scherp en dun. Alleen het woord groot ontbreekt in de presentatie. De telefoon is maar liefst 12,5 cm in de lengte en 6,6 cm breed. Hierbij neemt het scherm van 4,3 inch ongeveer de hele voorkant van het apparaat in beslag. Dat is handig als je foto's en video mooi en groot wilt weergeven op je telefoon, maar minder als je hem de hele dag in je broekzak hebt.

Ondanks de grootte van de telefoon voelt hij niet lomp aan. Hij is erg licht (116 gram) en dun (8,5 mm) voor een telefoon met een dergelijk formaat. Hier kleeft echter een nadeel aan, want het dunne design zorgt voor kwetsbaarder onderdelen. Het dunne batterijklepje aan de achterkant bijvoorbeeld. Wanneer je dat eraf trekt en je hoort het getik van de plastic pinnetjes waar het mee vast zit, weet je niet zeker of dat wel twee jaar mee gaat. Vooral als je regelmatig van simkaart of batterij wisselt, krijgt het aardig wat te verduren.

 

Het scherm is ook in dikte verminderd. Het toestel heeft namelijk Super Amoled plus, de opvolger van het Super Amoled dat te vinden was op de oudere Galaxy S. Dit scherm levert betere prestaties en is dunner dan voorheen. Het scherm is qua kwaliteit en grootte dus een prima reden om het apparaat te kopen, maar er had nog meer mee gedaan kunnen worden. De icoontjes zien er nog wat ouderwets en plat uit, waardoor de prestaties in eerste instantie niet goed naar voren komen. Maar met het juiste beeld heb je een prachtig contrast en scherpe kleuren.

Naast het scherm heeft de fotocamera van de Galaxy een ontwikkeling doorgemaakt. In plaats van 5 megapixel, zoals op de oudere versie, heeft de Galaxy S2 8 megapixel. Een veelgehoorde klacht van de vorige Galaxy was dat er geen flitsfunctie opzat. Dat is nu opgelost met een ledflash. Aan de voorkant van het apparaat zit een 2 megapixelcamera om bijvoorbeeld te videobellen. Daarnaast kunnen we full HD video opnemen met een resolutie van 1920x1080 pixels. Dankzij het grote, scherpe scherm ziet het er op de telefoon ook gaaf uit.

De HD video-opnames worden mede mogelijk gemaakt door de dual-coreprocessor die in de smartphone is ingebouwd. Het is te merken dat de snelheid en soepelheid zijn toegenomen in het nieuwe product. Video loopt vloeiend en switchen tussen pagina's en apps voelt ook prima aan. Daarnaast is het opmerkelijk dat het toestel, dat draait op Android 2.3 Gingerbread, meer snelheid uit een internetverbindig weet te halen dan voorheen. Internetapplicaties en webpagina's laden bijzonder snel op het toestel. Wanneer aangemeld op hetzelfde wifi-netwerk verslaat de Galaxy bijvoorbeeld de iPhone 4.

Verder zit er een hele verzameling toepassingen op de telefoon. Er zijn standaard vier hubs toegevoegd: een social hub, music, readers hub en een game hub. Ook is er een mmm-pagina te zien (movies, music and media), waarin tweets van bekende Nederlanders, buienrader en allerlei andere media te vinden zijn.

De eerste pagina van de telefoon is ook op de schop genomen en aan te passen aan je wensen. Als je je vinger langer op een icoontje houdt, verschijnt er een soort raster waarbij je content in vakjes kunt plaatsen of content groter of kleiner kunt maken.

Door al deze toevoegingen raak je echter wel snel het overzicht kwijt. Er zijn onderhand zoveel verschillende vormgegeven pagina's en toepassingen dat je zo nu en dan snakt naar het minimalistische van bijvoorbeeld de iPhone. 

Nog een vraag die opkomt, is hoe lang de batterij meegaat met al deze nieuwe features. Daar is aan gedacht. Samsung heeft ondanks het platte design voor elkaar gekregen om tien procent extra energie in de batterij te stoppen.

Op het eerste gezicht is de Galaxy S2 een prima smartphone dus. En zeker een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Ten opzichte van concurerende telefoons geeft vooral het grote heldere scherm de doorslag.

Het apparaat ligt vanaf deze week in de winkel. De adviesprijs is ongeveer hetzelfde als bij de Galaxy S vlak na de lancering: 599 euro.

Reacties

wrm moet er nou weer en link van iphone inzitten? er zijn veel beteren telefoons.

 

Ja ? Noem er dan eens 1 op die meer verkocht is dan de iphone, en noem er ook eens op die je zoveel mogelijkheden heeft?

 

"die je zoveel mogelijkheden heeft?"
1: Dat is geen goede zin.
2: Een gemiddelde Android telefoon heeft al meer mogelijkheden dan de iPhone. (Oa thether, widgets, betere camera, echte multitasking, minder apps die zonder reden geweigerd zijn, meer vrijheid in het gebruik van thema's en launchers.
3: Als iets veel verkoopt is het niet direct een goed product, al zeker niet bij voorbaat het beste product. De verkoop cijfers van de iPhone hangen groot en deels samen met de (best wel geniale) totaal doordachte marketing strategie van Apple.

 

Ik hoop toch dat je weet dat je al die drukte ook gewoon weg kunt halen, dat is nu net het voordeel, je kunt het zo gek of minimalistisch maken als je zelf wil.

Je zult trouwens behoorlijk je best moeten doen om hem voor de lanceer prijs ergens te vinden. Meeste die ik tegenkom zitten ongeveer 100 euro lager.

 

bright is apple fan. dus vergelijken ze alles wat niet Apple is met Apple

 

Zijn er sites die een telefoon niet standaard met de iphone vergelijken dan? Iedereen loopt er zo over te zeiken maar iedereen kent de iphone dus is het gewoon makkelijk ter vergelijking

 

1 woordje Apple en de Apple haters gaan weer los. Spuug jullie gal maar mensjes!

 

Niemand kan tippen aan Apple! En doet alles alleen!
Samsung is goedkope troep.

 

Ehhh het merendeel van de onderdelen van een apple iphone komen van....... samsung !! :-).

 

Des te vreemder is het dat ze nog niet kunnen tippen aan de iPhone.

De iPhone is nog steeds de lat, en die ligt hoog...

 

Verborgen functies van de Samsung Galaxy S2 onthuld in video, cool artikel: http://www.samsunggalaxys2.nl/video/samsung-galaxy-s2-tips-en-trucs/

 

Leven en laten leven mensen! De een zweert bij de iPhone de ander niet. Klaar! Het is maar net wat je persoonlijk makkelijker vindt.

 

De mijne komt morgen binnen! zojuist een sms'je gehad van PDAshop. De Galaxy S2 is trouwens overal te koop voor 500 euro hoor en niet 600 euro zoals in het artikel staat.

Samsung heeft trouwens een prachtige officiële hands-on video online gezet van de <a href="http://www.samsunggalaxys2.nl/">Galaxy S2</a> en de processor is te overklokken naar 1,5 Ghz.

Die Koreanen weten wel hoe ze een product moeten verkopen..

 

Ik denk dat de meeste geen verstand hier hebben van Smartphone's.
De Iphone 4 loopt op een 800 MHZ processor.
Dit loopt op een Dual core 1.2 GHZ en heel makkelijk te overclocken.

Mischien dat de buitenkant van een Iphone er altijd netjes uitziet maar kwa grafische kracht en processor power kan een Iphone niet tippen aan deze galaxy.

En betreft mogelijkheden? Android stukken meet dan IOS.

(Zoek anders een keer meer informatie over IOS vs Android)

Groet

 

Weer een kopie en daarbij de batterij is zo leeg

 

als je nou gewoon een sony ericsson xperia arc koopt is er niks meer dat je mist. en ik kan mijn arc vergelijken met mijn vaders iphone4 dus ik weet wel wat de iphone kan.

 

Hou nou eens op met dat gezeik! IOS heeft zo z n voordelen en pluspunten en idem voor android. En dat de een sneller is dan de ander weet iedereen wel maar is niet het belangrijkste. Gebruikservaring staat volgens mij op 1. En die is voor een ieder persoonlijk. Punt!!!!

 

Heb jaren i phone gebruikt. sind een maand overgestapt op de galaxy..Met 1 woord: waar was ik al die jaren met mijn gedachten!
Galaxy is echt veel beter dan de job s troep;p merk ik nu.

 

Geloof er geen r*k van dat jij een iPhone hebt gehad.

 

Jaja, het PVV gehalte neemt weer toe in de discussie. Laat elkaar lekker in de waarde en wees blij dat er wat te kiezen valt!

 

Een iphone kopie is niet zo erg. Ze pakken de sterke punten van een iphone en verbeteren deze met de pluspunten van o.a. Android. Zet daarbij een snellere processor en je hebt een prima smartphone.

 

Vandaag mijn eerste dag over vanaf iPhone 3g naar de Galaxy S2... Voor iedereen die nog twijfelt: het gras is hier écht groener! Wat een lekker toestel, en wat een speelruimte :)

 

de iphone is snel en heeft een vormgeving die handig is. maar heeft geen speciale dingen te bieden en dat is wat de meeste andere smartphones wel hebben.

 

Goh, Wat een origineel ontwerp. Het lijkt helemaal nergens op.
Copycat Samsung........las ze nu iets origineels verzonnen zou hij niet worden vergeleken met de Iphone.
Er wat betreft de processor en andere specs: Zijn er als Android Apps die die kunnen benutten???

Mijn oordeel: Too little Too Late, hij kan nu tippen aan de Iphone 4 en binnen een kwartaal loopt Samsung weer achter de feiten aan.

 

Volgens mij was de galaxy (1) toch de iPhone concurrent? Dus het is niet zo raar dat er een vergelijking word gemaakt. Deze 2e versie is wel verbeterd maar het grote nadeel wat ik vindt van android is dat alles soms heel onoverzichtelijk is. Vooral als bijv Pietje een htc heeft met android en Klaas een galaxy er zit al weer heel veel verschil in hoe het bedrijf android aanpast en iPhone ia gewoon lekker iPhone dat is o.a de magie van Apple

 

Yoko komt ook weer helemaal terug.

 

Wahaha, Enrico, meen je dat nou? Omdat android een beetje anders is op een andere telefoon vind je de iphone beter? Geruststellend, als jij je iphone vergeet, weet je tenminste precies hoe je moet bellen met een iphone van iemand anders! Maar ik denk dat het je ook zou lukken op elke android hoor!

Maar leuk toestel! Zit nog steeds met mijn X10 te wachten op een "verbetering" qua toestel en functionaliteit... Dit is de eerste telefoon die ik tegen kom die meer biedt dan mijn X10!

 

Dit is niet percies wat ik er mee bedoelde. Dat als alles hetzelfde zou zijn hardware + software het veel makkelijker is in beheer en gebruik. Iedereen snapt veel sneller hoe een apparaat werkt kijk naar windows op bijna elke pc staat windows. Als iedereen dezelfde pc zou hebben zal windows ook veel beter draaien omdat alles naar die pc is aangepast. dus heeft iedereen een Iphone 4 dan is het ook veel makkelijker om daar iets voor te maken.

 

Ja dat snap ik wel hoor:D Ik vond je redenering gewoon komisch! Kijk maar gewoon naar wat het beste is voor jezelf! Omdat ios meer bij je past, betekent niet dat de rest slechter is...

 

Jammer van al die negatieve reacties. Laten we blij zijn dat er concurrentie is. Daardoor krijgen we tenslotte steeds betere apparaten, (gedeeltelijk) gekopieerd of niet.

 

Hier wat bewijs dat inderdaad Bright Applefan is:
http://www.bright.nl/apple-het-belangrijkste-merk-ter-wereld

Ik vind de Samsung een mooi toestel. Doet me denken aan al die andere smartphones trouwens. Maar het gaat om het innerlijk en het lijkt erop dat deze op dit moment het beste is.

 

Ik ben blij met mijn iphone4 het onderzoek dat naar de galaxy is gedaan klinkt goed maar ik moet er niet aan denken om mijn toestel te missen.

 

De batterij is bij de S1 een drama, je moet werkelijk elke functie uitzetten wil je er langer dan een dag plezier van hebben.
10% meer... blijft de batterij nog steeds een probleem.

 

Ik ben helemaal met je eens, gelukkig is er concurentie, zodat wij steeds weer betere toestellen krijgen.

 

Hahaha. Die samsung gebruikers toch. Stelletje huilebalken.

 

Vergelijking of niet, de twee bedrijventerrein hebben elkaar wel bij de horens, en als ik <a href="http://www.samsunggalaxy-s2.com/samsung-galaxy-s2-en-s3-of-samsungs-hete... artikel</a> lees is dit pas het begin...

 

Bedrijventerrein is natuurlijk bedrijven... stomme autocorrectie

 

Wat een stuk plastic !!

 

hahaha al die iOS BRIGHT.app mensen die zich verschuilen en maar statements maken die ze niet kunnen onderbouwen. Hou het aub bij je kleurtje, spiegeltjes en kraaltjes, dan doen de echte mannen en vrouwen de technische kant wel.

<strong>Apple is what you get when you teach people to hate Windows more than you teach them to love freedom.</strong>

 

Goh, lekkere reacties hier. Zo positief enzo.
Ik ben het helemaal eens met wat hiervoor gezegd is; blij met de concurrentie! Persoonlijk val ik voor de vormgeving (niet alleen fysiek maar ook software-matig) en het gebruikersgemak van veel Apple producten maardat wil nog niet zeggen dat ik Androids/Samsung niet kan waarderen. Maar ook ben ik geen Apple-fanboy die alleen Apple producten aanbidt en de rest troep vindt.
En de batterij duur, dat is bij veel smartphones wel een issue volgens mij.

 

Ik zoek een app die de reacties van de fanboys op Bright wegfiltert. Kan iemand mij hier verder helpen? Als afzeiken tegen acné helpt dan beschouw mijn vraag aub als niet gesteld.

 

Blablablablaaa..

 

Ik zou juist deze toestel kopen omdat die heeft een 4.3 inch . Mensen interneten tegenwordig meer dan bellen . Dus hoe groter de beeldscherem hoe beter. Ik heb de iphone 4 niet gekocht omdat die had kline beeldscherm .

 

Voor de mensen die willen nog ios aparaten kopen. Kijk eerst na de laatste Google keynote op youtube . Dan weet je waarom Android is beter

 

@ray1983.....Samsung kan wel snellere specs hebben maar de Galaxy S van een paar vrienden van mij trekt sommige dingen gewoon (haperen) niet en crashed regelmatig....iets waar mijn oude 3GS met laatste software nog totaal geen last van heeft....gaat niet altijd om de specs maar combinatie hard- en software!

Maar jij bent waarschijnlijk ook een type dat een camera op basis van megapixels koopt en niet op obv een kwalitatieve lens ;)

 

Zegt dat nou iets over je vrienden of over android? Voorbeeld: indertijd vond ik windows mobile echt GENIAAL:D Ik zorgde ervoor dat mijn telefoon soepel liep en alles en meer kon dan elk ander toestel dat toen te verkrijgen was... Anderen hadden er een hekel aan!

 

Mooi alternatief voor de Iphone. Alleen niet voor mij. Ik vind de Samsungs niet de solid feel hebben van de Iphone 4. Ook de harde kleuren van het scherm doen goedkoop aan. Misschien is dat bij de nieuwe versie beter. Voordeel is wel dat je niet te maken krijgt met die helse Itunes...

 

Ik zou hem toch graag 3x zo dik hebben als de accu dan 3x zo lang mee gaat.... wat een ramp!

 

Wat maakt het nou uit wat nou beter is.er word geen rotzooi meer gemaakt tegenwoordig,

 

Ik ben echt gek op dit nieuwe Samsung toestel. Na het lezen van een review van de <a href="http://www.gsmpedia.nl/samsung-galaxys-2" >Samsung Galaxy S2</a> wilde ik hem direct hebben.

Dus verschillende webshops bezocht en hij leek er bij 1 op voorraad. Dus direct 495 euro afgetikt bij die shop. Mag ik hier namen noemen?

Is overigens dan geen reclame voor ze, want ik dacht dat ze de Samsung Galaxy S2 op voorraad hadden, maar nu moet ik 10 werkdagen wachten en moest daar zelf achteraan bellen.

Hopen dat die snel komt en dan zal ik laten weten wat ik er van vind.

 

Pagina's

Nieuwsbrief