Eerste Nederlandse fictie in iBook Store
Nieuws

Eerste Nederlandse fictie in iBook Store

maandag 08 november 2010 15:45

Nederlandstalige boeken van onder meer Stieg Larsson, Bernlef en Youp van 't Hek zijn verschenen in Apple's iBook Store.

Apple's iBook Store is officieel voor Nederlanders nog niet open, maar in de Amerikaanse versie zijn nu ook de eerste Nederlandstalige fictieboeken verschenen van uitgeverij Signatuur in samenwerking met WPG Uitgevers. Een Amerikaans iTunes-account is nodig om ze te kunnen lezen. Onder de eerste boeken zijn ook Gerechtigheid, De vrouw die met vuur speelde en Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson.

Verder zijn werken van cabaretiers Joep van Deudekom en Youp van ‘t Hek te kopen, net als bijvoorbeeld 'Boy' van J. Bernlef en een biografie van Aletta Jacobs. Het boekje van Youp kost zes dollar, de Jacobs-biografie kost 29 dollar. Zoeken op 'WPG' is volgens iPadPlanet het handigst.

Overigens was een e-book over, jawel, het uitgeven van e-books in mei het allerleerste digitale book in Apple's ebookwinkel.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief