Eigen muziek via Google Music blijft gratis
Nieuws

Eigen muziek via Google Music blijft gratis

donderdag 17 november 2011 09:50

Google's muziekwinkel is geopend in de VS. Opslag van eigen muziekbestanden via Google Music blijft gratis.

Google heeft woensdagavond de muziekwinkel binnen Google Music geopend. Van de vier grote labels doet alleen Warner nog niet mee. Het aantal liedjes is nog maar 8 miljoen bij de start en groeit binnenkort naar 13 miljoen. Dat is minder dan in de iTunes Music Store, waarin meer dan 20 miljoen liedjes staan. De tracks kosten 0,99 of 1,29 dollar en zijn in 320 kbps kwaliteit. De dienst is nu alleen beschikbaar voor Amerikanen. Tot deze week was een invite nodig voor Music Beta By Google.

Goed nieuws voor wie niet houdt van betalen voor downloads: Google heeft ook gezegd dat het onderdeel waarmee tot 20 duizend eigen muziekbestanden zijn te uploaden naar Google Music gratis blijft. Daarmee is de streaming muziekkluis van Google goedkoper dan die van concurrenten Amazon, dat 20 dollar vraagt voor onbeperkte muziekopslag in de cloud, en Apple dat met iTunes Match 25 dollar vraagt voor bewaren van maximaal 25 duizend tracks in de cloud. Alleen de Amazon-dienst staat momenteel ook open voor Nederlanders. 

Google Music heeft een integratie met Android, YouTube en Google+. Er is een Android-app voor streamen en betaald downloaden. YouTube bevat links naar Google Music. Via Google+ zijn gekochte liedjes en zelfs hele albums te delen met contacten of 'circles', die de muziek volledig kunnen beluisteren. Dat zou de reden zijn waarom Warner nog niet akkoord is.

Bands en artiesten kunnen eigen pagina's binnen Google Music inrichten en ze kunnen daar ook exclusieve content aanbieden. De eerste grote namen als Coldplay en Shakira doen dat al. Distributie van muziek is voor artiesten goedkoper dan via andere kanalen als iTunes. Amerikaanse klanten van T-Mobile hebben geen creditcard nodig om bij Google muziek te kopen, zij kunnen afrekenen via de telefoonrekening.

Met de Android-app zijn artiesten, playlists en albums ook te cachen zodat ze zonder verbinding zijn af te spelen. De Google Music-winkel biedt ook aanbevelingen en daarnaast is er dagelijks een gratis liedje te vinden.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

De website werkt perfect.
Alleen de app kan nog wel vebeterd worden.
Hij is niet erg snel!
Het is wel handig dat ik altijd mijn gehele iTunes bibliotheek in mijn broekzak heb zitten.

 

De app werkt goed!
De website nog beter.
Al mijn muziek staat in de cloud.

 

google music werkt geweldig echter het uploaden duurde voor mijn 3000 nummer wel 4 dagen,,,,

voor de rest vindt ik het een erg goede tussen weg tussen je eigen collectie en om nieuwe muziek te kopen.

 

Nieuwsbrief