Einde analoge kabel-tv in zicht

Einde analoge kabel-tv in zicht

maandag 05 januari 2009 08:42

Na de ether komt nu ook de uitschakeling van analoge tv op de kabel in zicht.

Kabelmaatschappij CAIW (150 duizend klanten) wil in 2010 een einde maken aan de doorgifte van het analoge tv- en radiosignaal. Dat meldt de DutchMedia-blog op basis van een CAIW-woordvoerder.

Daarmee zou CAIW de eerste grote kabelaar zijn die analoge tv de nek omdraait. Het bedrijf wil de vrijkomende capaciteit inzetten voor de doorgifte van onder andere extra HD-zenders. Onlangs bleek dat inmiddels meer dan de helft van Nederland digitaal tv kijkt.

Intussen blijkt Ziggo, bijna tien keer groter dan CAIW, binnenkort van start te gaan met video-on-demand en interactieve tv, dat UPC overigens al enkele jaren biedt.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ai, als ik in dat gebied zou wonen dan werd het tijd voor de barricades. Ik denk niet dat de helft van Nederland straks géén analoog meer kijkt, maar digitaal erbij heeft. Voor de tweede tv en de video wordt nog heel veel analoog gebruikt.

Zolang digitaal niet een stuk snellere respons geeft (zeg maar: zolang het niet even snel kan zappen dan analoog) en niet alle kanalen tegelijk kan decoderen (voor de video, de tweede tv, en het gebruiksgemak van de eigen afstandsbediening) dan hoeft het van mij echt niet. Laten ze maar lekker digitale tv via een ander kabeltje aanbieden dan...

 

Leuk dat er Digitale TV is voor mensen die dat graag willen. Echter voor mensen die de huidige kwaliteit voldoende vinden worden nu op extra kosten, kastjes etc gejaagd. Voor mij heeft digitale TV geen meerwaarde, voor die ene keer DWD of het journaal.

jammer dus op de barricades dan!! ;)

 

Dan heb ik een tip voor je: Zeg je kabel abbo op en koop een DVB-T ontvanger. Kosten heb je er binnen een half jaar uit, vanaf dan gratis dwdd en journaal kijken....

 

Dat is dus zo'n extra kastje... Maar je hebt qua kosten wel gelijk natuurlijk.

 

Kabel?, mijn satellietontvangst met een HD twin ontvanger, aansluiting en recorder heb ik er zo uit en kan ook alle Engelse zenders (100) gratis ontvangen terwijl ik voor RTL en SBS6 moet betalen, wat belachelijk is. Ik ben dan ook blij dat ik geen kabel heb laten aan sluiten, dan heb ik ook al die problemen niet.

 

Ach ja, mijn ouders hebben tientallen jaren satelliet gekeken omdat ze domweg geen kabel konden krijgen waar ze woonden.

Ze wilden gewoon het standaardpakket van de kabel tv. Dat hebben ze nooit helemaal gekregen, én ze hebben de investeringen volgens mij nooit terugverdiend.

Eerst de publieke omroepen via de antenne en RTL etc. via de Astra, helaas zonder België, zonder BBC 1 en 2, en zonder de regionale omroep. Een paar jaar later liepen RTL etc. ineens via Canal+ en later CanalDigital, maar ook toen zonder België. En die club heeft ook weer een paar jaar later hun systeem veranderd, en toen werd de antenne opgeheven en de publieke omroepen ook via CanalDigital doorgegeven.

Ze hebben minstens 3 nieuwe ontvangers moeten kopen, abonnementen bij CanalDigital enzo moeten betalen voor RTL en SBS, en als extra een enorm geklooi met kastjes, de videorecorder, en langzaam zappen.

Misschien prima als je veel zenders wilt. Maar voor wie gewoon wil kunnen zien waarover geschreven en gepraat wordt, die heeft volgens mij niks aan de extra zenders. Voor mij: lang leve de analoge kabel...

 

Hier in Zaltbommel hebben we via UPC nog niet eens digitale TV. Wanneer komt dit nou eens?

<a href='http://erwin-sigterman.blogspot.com'>Siggy</a>

 

Lang leven de kabel (al is UPC echt een ramp)! Bel ik met een vraag over een factuur, krijg ik een aanbod voor digitaal tv kijken. Terwijl ik uitdrukkelijk heb gezegd dat ik daar geen belangstelling voor heb (teveel nadelen zoals geen BBC 1 en 2), krijg ik toch de spullen toegestuurd en wordt er geld van mijn rekening geschreven. De spullen heb ik natuurlijk geweigerd en het geld is na vaak bellen uiteindelijk teruggestort. Maar voor mij voorlopig geen digitaal tv kijken.
Op de barricade voor analoge kabel!

 

Huh, niet eens BBC 1 en 2 via digitale tv van UPC?

 

Ik zit in Maastricht, vind de kwaliteit van analoog niet slecht, zelfs zo goed dat ik geen reden zie voor digitaal. Daar zitten nl. andere nadelen aan.

Maar, ik zou wel van de kabel afwillen, maar wil wel een x-aanytal zenders, zoals N1-2-3, RTL4, Canvas/Ketnet, Discovery. Wat neem je dan? DVB?

Wie het weet mag het zeggen.

 

Heel fijn regelen ze het daar vooral omdat ik geen digitale tv kan kijken omdat ik in een mooie bosrijke omgeving woon en meer storing heb. Dus laat dat analoge mooi doorkomen.

Ik heb helemaal niks aan digitaal en als ik daarheen vraag krijg lekker om de brij heen antwoord.

Ik denk dat daar meer mensen last van hebben.

Was er die mooie tijd van athome nog maar en ziggo ik hoop dat het falliet. Zodat er weer een normaal aanbod komt via de analoge.

 

Op de bies 200 mensen en bejaarden en enz mondriaan en alle ziekenhuisen daar heb je toch ook geen digi taal tv dus al die bedrijven maken ons gewoon bang fack digi tv via kabel ze gaan te ver vind ik 50 % heeft digi taal van al die bedrijven en als ik tevreden ben met anlaag waarom digi daar heb je ook storing mee stel een hd zender heeft 100 mb nodig en het gaat naar 30 mb oeps zwart beeld en dan zeggen dat ze goed zijn kpn heeft iptv dat is de toekomst laat die kabel maar voor anloog

 

Op de bies 200 mensen en bejaarden en enz mondriaan en alle ziekenhuisen daar heb je toch ook geen digi taal tv dus al die bedrijven maken ons gewoon bang fack digi tv via kabel ze gaan te ver vind ik 50 % heeft digi taal van al die bedrijven en als ik tevreden ben met anlaag waarom digi daar heb je ook storing mee stel een hd zender heeft 100 mb nodig en het gaat naar 30 mb oeps zwart beeld en dan zeggen dat ze goed zijn kpn heeft iptv dat is de toekomst laat die kabel maar voor anloog

 

Nieuwsbrief