Elektrische motorscooter van BMW heeft 100 km bereik
Nieuws

Elektrische motorscooter van BMW heeft 100 km bereik

maandag 30 juli 2012 16:53

BMW maakt met de Elektrische C Evolution een concept elektrische motorscooter. In 3 uur is de accu opgeladen.

Als iemand elektrisch vervoer fashionable kan maken is het BMW. Na de eindeloze tease met de i-serie, komt het merk nu plagen met een elektrische motorscooter. Het ontwerp is niet zo spectaculair als dat van bijvoorbeeld de i8, maar voor een scooter is het geen gek design. Kenmerkend voor BMW zijn de ledlampen en de agressieve neus.

De acceleratie-prestaties zijn vergelijkbaar met die van een 600cc benzine maxiscooter. Het bereik is uiteraard wat minder: na 100 kilometer moet hij weer aan de stekker. Gelukkig is hij dan wel na 3 uur al weer vol. Een halve dag werken (met tussentijds opladen) kan dus ook zonder problemen op 80 kilometer van huis.

Bijzonder is de recuperatie van remenergie. In auto's inmiddels langzaamaan gemeengoed aan het worden, maar voor een motor een noviteit. Voordat je er op kan rijden is het wel 2014.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Waarom pas 2014? Zo te zien hebben ze een kant en klaar prototype en toch moet er nog anderhalf jaar over heen?

 

Het produceren van een echt exemplaar is heel wat anders dan in Photoshop bij wijze van een <a href="http://vergelijkmobielinternet.nl">model</a> te schetsen..

 

Mocht je nu al elektrisch naar je werk willen scooteren dan koop je gewoon een Vectrix.

 

Inderdaad. Alleen al het opzetten van de productielijn duurt vaak al een jaar. Daarom gaat NedCar pas eind 2013 of begin 2014 Mini's bouwen geloof ik. Daarnaast zullen ze nog uitgebreid moeten testen in zowel extreme kou als in extreme hitte. Vooral die eerste brengt wel wat uitdagingen met zich mee voor de accu's.

 

Nieuwsbrief