Elektrische pizzascooter met reclamemotorgeluid
Nieuws

Elektrische pizzascooter met reclamemotorgeluid

woensdag 18 april 2012 13:10

Domino's Pizza voorziet 20 elektrische scooters van een wel heel apart geluid om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen.

Een kenmerk van elektrische voertuigen is dat ze een stuk minder lawaai maken dan traditionele voertuigen. Lekker rustig natuurlijk, maar ook wel een probleem voor andere verkeersdeelnemers die je niet horen aankomen. Door een geluidje toe te voegen, is dat probleem te ondervangen.

Je kunt met een elektrisch voertuig natuurlijk het geluid van een auto of scooter imiteren, maar je kunt ook een totaal ander geluid toevoegen. Domino's Pizza koos voor dat laatste. Een 'branded motorgeluid'. 'Branded' omdat hun elektrische scooter nu reclame maakt voor de pizzaketen.

Als een pizzabezorger op zijn scooter rijdt, hoor je 'Dododododomino's' en 'pizza's mmmmmmmmmmm lekkerrrrrrrr' in het typische ritme van een bromfietsmotor. De claxon is: 'lekker, lekker'. Stationair draaien: 'Domino's, Domino's, Dododomino's, Domino's'.

De pizzaketen heeft de eerste scooter inmiddels uitgerust met het aparte motorgeluid. Na de zomer worden alle twintig scooters van Domino’s van de reclame voorzien. Ik moest er om lachen, maar ik kan me ook voorstellen dat je er na verloop van tijd gek van wordt. Vooral als zo'n scooter een flinke tijd naast je stationair staat te draaien.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

"...maar ik kan me ook voorstellen dat je er na verloop van tijd gek van wordt..."

Dat dus....en te pas en te onpas worden gebombardeerd met reclame!

 

Waar er enerzijds miljoenen worden uitgegeven om geluidsoverlast van verkeer te beperken, gaat Dom-ino's er een schepje bovenop doen. Het wordt natuurlijk een vreselijke kakafonie als reclameuitingen als deze door iedere bezorgdienst gebruikt gaan worden. En de hele buurt weet ook meteen wanneer jij pizza eet.

 

Wat een misser! Het had veel leuker geweest als bij het stilstaan had geklonken "Even wachten, nog even wachten.." en bij het optrekken dan het onvermijdelijke "Pizza!"

 

Wat een gelul. Gewoon zo slecht dat het STEENGOED is!

 

Als dit geen hoax is...

 

RVV 1990

Artikel 28

Bestuurders mogen slechts geluidssignalen en knippersignalen geven ter afwending van dreigend gevaar.

Artikel 57

Bestuurders van een motorvoertuig, bromfietsers en snorfietsers mogen met hun voertuig geen onnodig geluid veroorzaken.

 

Misschien dat 'om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen' e.e.a. teniet doet, maar dat lijkt me eigenlijk wat vergezocht bij dit soort geluiden.

 

Nieuwsbrief