Emergency Phone doet het 15 jaar op een penlite
Nieuws

Emergency Phone doet het 15 jaar op een penlite

maandag 17 september 2012 15:38

Stroom uitgevallen wegens overstroming? Met de emergency phone heb je aan een penlite genoeg om de hulpdiensten te bellen.

Stel je zit in een donker bos in een huurhuisje en de stroom is uitgevallen op vrijdag de dertiende, of je hebt het idee dat je broer je opgegeven heeft voor een bizar spel dat gevaarlijke kanten kent of er zit een bom op de bus die afgaat zodra je onder de 50km/u rijdt en je telefoon wordt getapt: dan is de SpareOne Emergency Phone ideaal. 

Met slechts een penlite kun je iemand bellen, de alarmdiensten kun je zelfs bellen zonder dat er een simkaart inzit. De telefoon kan vijftien jaar in je jaszak zitten voordat hij leeg is (tenzij de AA-batterij z'n lading niet zo lang vast kan houden). De penlite levert genoeg stroom voor 10 uur bellen.

Voor 60 dollar heb je het telefoontje in de kast liggen. Volgens SpareOne een goed idee omdat de kans erg groot is dat je door een natuurramp getroffen wordt (dat gebeurt 250 miljoen mensen per jaar). In onderstaand filmpje proberen ze je bang genoeg te maken om er eentje te kopen.

Ja, er zit dus ook een ingebouwde zaklamp in. Wie blikvoer, een jerrycan water en aluminiumfolie dekens in de kast heeft liggen, moet hem zeker aanschaffen.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Stel je voor. Er is een ramp, en je hebt dit apparaat nodig.
Hoe groot is dan de kans dat de infrastructuur werkt?'

 

Mooi naast de iPhone 6 (nieuwe ipod touch), voor die keer dat ik nog ouderwets moet bellen.

 

Leuk muziekje

 

@theiz

Ik zou zeggen 0,0%
Maw niet heel zinvol dus

 

Hmmmz dan kun je je zelf afvragen hoeveel zendmasten blijven staan na een orkaan en als je geen stroom hebt doet een zendmast niks

 

Nieuwsbrief