Eneco verkoopt zonnepanelen aan klanten
Nieuws

Eneco verkoopt zonnepanelen aan klanten

woensdag 21 maart 2012 12:41

Eneco verkoopt nu ook zonnepanelen aan consumenten en regelt zowel installatie als verrekening van teruggeleverde stroom.

Eneco stort zich op de markt voor zonnepanelen door een belang van 25 procent te nemen in de startup Zon-IQ, zo maakte het energiebedrijf woensdag bekend. Eneco biedt klanten het nieuwe product Zon&Zeker waarbij het bedrijf de installatie van zonnepanelen op het dak regelt en de verrekening van de geleverde stroom.

Jaarlijks zou een gemiddeld huishouden met zonnepanelen voor 450 euro aan elektriciteit kunnen opwekken. "Maar de weg daar naar toe is voor velen te ingewikkeld", aldus Eneco, dat 1,8 miljoen klanten heeft. Zon-IQ heeft een landelijk dekkend netwerk van installateurs van zonnepanalen.

Een monitoringsysteem bewaakt op afstand de werking en het rendement van de panelen. Klanten kunnen via internet of smartphone checken hoeveel de panelen hebben opgebracht. Eneco wil zo veel mogelijk klanten nog voor de start van de zomer van zonnepanelen voorzien. "Er is daarom al voor 1500 klanten panelen ingekocht", laat het bedrijf weten. 

Eneco is niet de enige energieleverancier die bezig is met zonnepanelen voor consumenten. Ook concurrent GreenChoice doet dat sinds vorig jaar.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Niks voor dat terugregelen laten regelen, en al helemaal geen slimme meter laten plaatsen.
Die draaispoelmeter verekent eea prima, en maakt het zelfs mogelijk meer dan 3000kwh/jaar op te wekken zonder dat je problemen krijgt.
Goedkope panelen van Eneco eventueel prima, de rest daar kunnen ze mee de pot op.

 

Goed nieuws.
Hoe meer concurrentie in de markt, hoe beter voor de consumenten. Beetje concurrentie laat de prijs alleen maar dalen :)

Groet,
Bert
http://www.mijn-zonnepanelen.be

 

Nieuwsbrief