Er ligt nog 86 euro in je kast
Nieuws

Er ligt nog 86 euro in je kast

dinsdag 07 april 2009 15:35

Ook nog wat oude of kapotte apparaten bewaard? Recyclingbedrijf YouRenew geeft je er keiharde cash voor.


'Jarenlang had ik 145 dollar aan elektronica in mijn la liggen. YouRenew.com gaf me er binnen twee minuten cash geld voor', zegt een Amerikaanse enthousiasteling. Op de website vind je een keur aan apparaten met daarbij hoeveel dollars YouRenew je er voor geeft. Zo krijg je betaald voor wat je recyclet. Een Blackberry Curve 8830 levert je nog 127 dollar op. Het Amerikaanse bedrijf maakt recyclen wel heel aantrekkelijk.

Komt je oude apparaat wel groen terecht? Opnieuw gebruiken is de beste vorm van recyclen, vindt ook YouRenew. Het scheelt productie van een nieuw artikel. Meer dan bij Marktplaats kun je hier echter ook met een kapot apparaat terecht. YouRenew repareert je elektronica en brengt het weer in gebruik. Mocht het beyond repair zijn, zorgt YouRenew voor recycling zonder dat er iets op een stortplaats terecht komt. Exporteren van e-waste naar landen zonder afvalwetten maar met genoeg plek voor een afvalberg is natuurlijk uit den boze.

Dat oude elektronica geld waard is, wisten we wel. Stichting Aap wil niet voor niets je oude cartridges hebben. YouRenew zet de waarde van oude apparaten in om recyclen te stimuleren. Goed idee voor de milieustraat?

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Ik wou dat ik mijn eerste Sony Walkman (formaat eierdoos en een flut koptelefoon) nooit weggedaan had. Dus: lekker laten liggen :-)

Serieus: ik vind het een goed idee!

 

Wanneer kunnen we dit ook in Nederland?! Ik heb nog genoeg meuk liggen waar ik via marktplaats niet meer vanaf kom en wat hier nog honderden dollars waard is :-D

 

als dit nederlandse navolging krijgt ben ik van de partij!

 

Voor GSM's bestaat t al wel in NL:

www.verkoopjetelefoon.nl

 

Wel even je HDDs en flash ed verwijderen.

 

Recycle Michael (http://www.recyclemichael.nl) is een online recyclewinkel die gebruikte gadgets koopt. Naast mobiele telefoons kun je ook mp3-spelers, digitale camera's en navigatieapparatuur, laptops en tablets.

Misschien kun je hier terecht pizzametsalami!

 

Nieuwsbrief