Ereader Kobo Glo kun je ook in het donker lezen
Nieuws

Ereader Kobo Glo kun je ook in het donker lezen

donderdag 06 september 2012 17:20

Kobo brengt drie nieuwe ereaders uit: een kleine van 5 inch, een met een eInkt-scherm en ingebouwde verlichting en een Android-tablet.

Digitale boeken lees je gewoonlijk op een ereader of een tablet. Voordeel van lezen op een ereader is dat het scherm door eInkt-technologie niet vermoeiend is voor je ogen. Nadeel is dat je door het ontbreken van backlight zodra het gaat schemeren altijd een lamp nodig hebt. Wat dat betreft is een boek in bed lezen op je tablet wel zo prettig, daar heb je geen extra lamp bij nodig.

Met de nieuwe ereader Kobo Glo kun je ook lezen in het donker door ingebouwde verlichting. Dat noemt Kobo ComfortLight Technologie. In tegenstelling tot schermen van tablets en smartphones maakt de reader geen gebruik van backlight, maar wordt het scherm van voren berlicht. Hoe het precies werkt is niet duidelijk, maar je kan de hoeveelheid licht als gebruiker zelf instellen.

De specs: hij weegt 185 gram en heeft een 6 inch touchscreen van 1024x768 pixels. Verder beschikt het apparaat over wifi, 2 gb opslag, een micro-sd-slot en is verkrijgbaar in zwart en wit. Begin oktober verkrijgbaar voor € 129,95 via Libris en Blz.

Kobo introduceerde vandaag ook de Kobo Mini en Kobo Arc. De Mini is met zijn 5 inch eInkt-touchscreen volgens Kobo de kleinste en lichtste (134 gram) ereader op de markt. Je kunt op het 2 gb geheugen zo'n duizend boeken op opslaan. Begin oktober te koop voor € 79,95.

De Kobo Mini past ook in kleine broekzakjes.

Iets spannender maar ook vreemder in het assortiment is de Kobo Arc. De Arc is namelijk een 7 inch Android tablet en heeft juist géén eInkt-scherm maar een lcd-scherm. De tablet draait op Android 4.0, heeft onder andere een ingebouwde camera, microfoon en speakers en het kleurenscherm heeft een resolutie van 1280x800. Met de tablet heb je ook toegang tot de Google Play Store.

Wat heeft de Arc dan nog met digitale boeken te maken? Kobo heeft een eigen skin ontwikkeld voor multimedia, de Tapestries-skin. Deze software reageert op door jou 'gepinde' muziek, films, boeken etcetera met aanbevelingen voor video's en natuurlijk boeken via de Kobo Bookstore.

De tablet weegt 364 gram, heeft een 1,5 Ghz processor en 1 gb werkgeheugen. De accu is goed genoeg om 10 uur mee te lezen. Wat er gebeurt als je internet, foto's of video's kijkt staat niet in de fact sheet. De Kobo Arc is eind dit jaar te koop in 8 gb (€199,95) en 16 gb (€249,95).

De Kobo Arc heeft een eigen Tapestries-skins die je multimedia-suggesties doet.

Nieuwsbrief