Eredivisie Live ook on-demand via Samsung-tv's
Nieuws

Eredivisie Live ook on-demand via Samsung-tv's

maandag 13 augustus 2012 08:34

Eredivisie Live streamt wedstrijden tegen betaling naar een app voor Samsungs smart-tv's. Hopelijk in betere kwaliteit dan op de pc.

Eredivisie Live heeft bij de start van het nieuwe voetbalseizoen een app uitgebracht voor Samsungs Smart TV-platform. Daarmee kunnen bezitters van nieuwe tv's, Blu-ray-spelers of home-entertainmentsystemen van het Koreaanse merk tegen betaling ook wedstrijden live kijken. De streams kosten net als online 6,95 euro per duel. De app werkt op apparaten uit 2011 en 2012.

Elke maandag zijn via de app de samenvattingen te bekijken. Verder zijn nieuwtjes en statistieken beschikbaar. De Eredivisie Live app is exclusief voor Samsung Smart TV, zodat connected tv's van andere fabrikanten de live voetbalduels voorlopig niet krijgen.

Eredivisie Live is al langer via pc, tablet en smartphone te bekijken. Volgens Samsung is video-on-demand tegen betaling via smart tv sterk in opkomst, ook in Nederland. Volgens Samsung Nederland "huren duizenden mensen wekelijks een film" via de smart tv-apps.

Er zijn wel regelmatig klachten over de streams van Eredivisie Live. Als het druk is, zakt zowel de beeldkwaliteit als de stabiliteit. Zo mistte ondergetekende, niet als enige, afgelopen dinsdag nog de laatste minuten van Feyenoord tegen Dynamo Kiev. Het is te hopen dat de streams voor de smart tv's van betere kwaliteit zijn. De betaalzender heeft trouwens ook een gratis tweede scherm app.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief