Etentje waarbij je nieuwe vrienden maakt
Nieuws

Etentje waarbij je nieuwe vrienden maakt

dinsdag 28 augustus 2012 16:47

Uiteten ga je met vrienden of familie. Maar een vorkje prikken met vreemden? Het kan tijdens de Social Dining Week.

Soms heeft een mens behoefte aan een frisse wind door zijn vriendengroep. Of wil je een avond lang een boom opzetten over een hobby die geen van die vrienden deelt. Maar waar vind je gelijkgestemden met vriendenpotentie?

Niet online volgens jonge ondernemers Jesse van der Meulen en Simon Hochstenbach. Ook al zijn sociale netwerken explosief gegroeid, zij denken dat er meer behoefte is aan direct contact. Daarom bedachten ze het concept Social Dining, waarbij je onder het genot van een tweegangendiner kennis maakt met stadsgenoten die dezelfde interesse delen.

Op de site zie je in welke restaurants etentjes gepland staan, wat het thema is en reserveer je een plekje aan tafel. Interessante groepen voor Bright-lezers: technologie, internet start-ups en fotografie. Maar ook wanneer je net bent verhuisd is dit een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en ook de Engelssprekende expat wordt niet vergeten.

Over een paar weken moet het hele land eraan geloven, want Van der Meulen en Hochstenbach riepen een heuse Social Dining Week in het leven. Van 17 tot en met 21 september worden maar liefst zeshonderd diners georganiseerd in twintig steden.

"Social Dining deelnemers kunnen aan de etentjes nieuwe contacten, vriendschappen of zelfs een nieuwe liefde overhouden", aldus de organisatoren. Je weet immers direct wat voor vlees je in de kuip hebt, hier kun je je niet verschuilen achter een goedgelukte profielfoto. Bang voor lastige stiltes? Die kauw je rustig weg, verder kletsen kan de volgende dag ook gewoon op Facebook.

Reacties

Gewoon dating dus.

 

Het valt me al lange tijd op dat werkelijk IEDER bericht van jou korte tijd na plaatsing direct een positieve vote krijgt, ongeacht inhoud of tijd van plaatsing. Ben je nou echt zo'n zielig onzeker mannetje?

 

Nieuwsbrief