Etsy vanaf volgende maand volledig in het Nederlands
Creative Class

Etsy vanaf volgende maand volledig in het Nederlands

dinsdag 25 september 2012 16:33

De marktplaats voor mooie huisvlijt breidt steeds verder uit en trapt hier af met een Hello Etsy-conferentie.

De afgelopen jaren is Etsy uitgegroeid tot de Ebay van handgemaakte spullen, met 875.000 aangesloten winkels. Vorig jaar werd de site al vertaald naar Frans en Duits en volgende maand zijn wij ook aan de beurt. Via een Nederlandstalige community-pagina draaide Etsy al een tijdje proef, maar halverwege volgende maand is het officieel. 

Naast een gelokaliseerde site krijgen we als Nederlanders ook voortaan de jaarlijkse Hello Etsy conferentie. Tijdens de bijeenkomst leren beginnende Etsy-verkopers van creatieve ondernemers hoe ze succesvoller maar bijvoorbeeld ook duurzamer kunnen zijn. De eerste Hello Etsy is heel toepasselijk tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De conferentie vindt plaats op 27 oktober bij Eek en Ruijgrok

Sprekers zijn onder andere Janine Vangool van het magazine UPPERCASE, Floris Dekker van activiteiten-marktplaats Gidsy, Roy Cremers van crowdfunding-site Voordekunst en ontwerper Piet Hein Eek zelf. Ook houdt Etsy onder de naam Etsy Labs pop-up events, zoals nu tijdens de Woonbeurs.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Het is niet alleen een nieuwe Ebay voor handgemaakte spullen, het is ook een betere Ebay voor oude spullen. Je koopt niet van a89a343u4, geen geouwehoer met bieden, en de verkopers doen meestal niet moeilijk om voor een schappelijke prijs naar NL te sturen. Probeer dat eens op Ebay.co.uk of Ebay.com... succes!

 

Nieuwsbrief