Even blazen en je complete watersportuitrusting is klaar
Nieuws

Even blazen en je complete watersportuitrusting is klaar

donderdag 19 juli 2012 17:15

Een zeilboot, surfplank, funtube of kano: van een opblaasbare aquaglide kun je alles maken.

Aquaglide Multisport 270 is een hele mond vol. In feite is het een flinke sporttas vol. Met een kano, zeilboot, surfplank en nog meer. "Binnen enkele minuten is de Aquaglide Multisport 270 zonder gereedschap om te bouwen van zeilboot naar surfplank of roeiboot", zegt leverancier Storm Waterports. "Na een zeer succesvolle introductie op de Hiswa in Amsterdam afgelopen januari is hij nu in Nederland bij ons verkrijgbaar." Kost 945 euro.

Uiteindelijk is het natuurlijk niet het meest gestroomlijnde scherp jacht waarmee je rond vaart. Het blijft een opblaasboot. Maar hé, je zeilt en dat is stukken leuker dan aan de kant staan kijken. Waar we dan wel weer naar willen staan kijken: vaders die onder toeziend oog van ongeduldige kinderen de roeiboot met behulp van roertje, kiel mast en weggewaaide gebruiksaanwijzing ombouwen tot surfplank. Echt iets voor David en een Uitpakparty in de Prinsengracht.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Ziet er wel redelijk suf uit. Bij het zeilen heb je geen kiel, waardoor je niet schuin kunt hangen. Nadeel: alleen voor de wind is het leuk, want met een beetje zijwind kun je niet tegen sturen en beland je al snel in het riet. Bij het surfen heb je geen vinnen, waardoor je eveneens als een malle verleierd. Of te wel: leuk voor op de camping als je 80 bent, maar niet voor sportievelingen :)

 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Verleieren zal idd een ghroot punt zijn, maar er is wel een gedacht: in het standaardpakket zit naast een zeil, roer, mast, giek en schoten ook vinnen en een kiel(tje).

 

Een uitpak party op de prinsengracht op 18 augustus vlak voor het prinsengrachtconcert. Als alle bootjes de gracht op stormen sta jij langs de kant met dit ding om in het water te springen en heb je de beste plek.

 

Nieuwsbrief