Facebook heeft nu 1 miljard actieve gebruikers
Nieuws

Facebook heeft nu 1 miljard actieve gebruikers

donderdag 04 oktober 2012 14:05

Facebook is de grens van 1 miljard actieve gebruikers gepasseerd. Nu nog zorgen voor groei in omzet.

Facebook heeft nu 1 miljard mensen die het sociale netwerk maandelijks gebruiken. Dat heeft oprichter Mark Zuckerberg donderdag bekendgemaakt. Hij startte in 2004 'The Facebook', zoals de site toen nog heette. Tot september 2006 was de site alleen voor studenten te gebruiken. En in 2008 volgde de Nederlandse versie.

"Een miljard mensen met elkaar verbinden is geweldig, nederig en met afstand hetgeen waar ik het meest trots op ben", aldus Zuckerberg. De 1 miljard gebruikers zijn tot nu toe verantwoordelijk geweest voor 1,13 biljoen likes, 219 miljard foto's en 17 miljard check-ins op locaties.

Facebook kampt intussen met de uitdaging om meer omzet uit de site te halen. Sinds de beursgang in mei is het Facebook-aandeel meer dan gehalveerd. Een van de nieuwe manieren om geld te verdienen is om gebruikers tegen betaling hun berichten extra onder de aandacht te laten brengen. Facebook doet daarmee sinds kort een proef.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ben benieuwd welk percentage van de actieve gebruikers net als ik een gluuraccount heeft. Facebook is de ultieme gated community, en met een leeg account kun je er in ieder geval af en toe in rondneuzen. Maar dan log je dus wel minimaal 1x per maand in, dus actief :S

 

Choe triest ben jij... Een gluur account? Ben je detective!?

 

Triest of niet, hij zal vast en zeker niet de enige zijn. Ik ben ook zo eens "begluurd", maar nu is mijn account beter beveiligd.

Groetjes Jolien
<a href="http://www.openingsurengids.be/decathlon/olen/1" rel="dofollow">Decathlon Olen</a>

 

Nieuwsbrief