Face.com schat je stemming en leeftijd
Nieuws

Face.com schat je stemming en leeftijd

maandag 02 april 2012 15:00

Upload een portretfoto naar face.com en de online software schat je leeftijd en stemming.

Gezichtsherkenning wordt steeds beter en enger. Hitachi Kokusai Electric toonde onlangs een beveiligingscamera op een beurs die 36 miljoen verschillende gezichten in één seconde kan vergelijken. Het is slechts een kwestie van tijd dat dergelijke systemen online je gezicht gaan vergelijken met sociale media profielen en in een fractie van een seconde alles over je weten.

Op Face.com kan dat al in beperkte mate. Face.com heeft echter ook een online tool die portretfoto’s analyseert op leeftijd en stemming. Het algoritme zat er in mijn geval positief naast. Volgens Face.com ben ik 35 jaar oud, (dankjewel zegt bijna Abraham) draag ik een bril, ben ik man en was ik in een goede stemming toen de foto werd genomen.

Face.com is bij de meeste foto’s nog niet nauwkeurig, ik ondervond dat dat veel te maken heeft met de kwaliteit van de foto. Op één foto die ik uploadde schatte Face.com precies mijn leeftijd. Probeer het uit en laat je bevinden weten.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Hoe werkt dat ding? Ik heb de link gevolgd uit het artikel, foto geupload en dan? Foto wordt ook nog eens geroteerd en verder geen resultaten.
Kortom, werkt niet, naar mijn idee...

 

Een goede close up foto had die het toch aardig goed. Alleen een met een andere foto heeft die toch nog moeite om het geslacht te bepalen van jongere kinderen.

Overall komt die soms toch wel aardig in de buurt en soms zit die er ook wel wat naast qua leeftijd.

 

Ik word veel jonger ingeschat :-)

 

Ik word ingeschat als 50% vrouw van 14. Ben man van 36. Op zich wel flatterend, maar ver bezijden de waarheid.

 

Nog twee foto's geprobeerd: leeftijd van de ene 29, van de andere 44.

 

Nieuwsbrief