Fietsbrug in Eindhoven zweeft boven de grond
Nieuws

Fietsbrug in Eindhoven zweeft boven de grond

donderdag 28 juni 2012 14:56

De meeste fietsbruggen staan op poten. Die in Eindhoven hangt met 24 kabels aan een 70 meter hoge pyloon.


Kijk mama, zonder handen! En zonder poten. Fietsbrug Hovenring in Eindhoven zweeft boven de grond. Het cirkelvormige fietspad hangt aan een 70 meter hoge (da's 2/3 van de Euromast) pyloon. Daaraan hangen 24 kabels die de rotonde optillen. Het 4,5 meter brede fietspad hangt aan de buitenkant van de kabels. 

Bruggenspecialist ipv Delft heeft de zwevende fietsrotonde ontworpen op de plek waar de Heerbaan de Meerenakkerweg kruist. Vrijdag 29 juni wordt de brug heropend. Vorig jaar december is de brug al geopend. Daarna is de toegang weer gesloten omdat er gedoe was met trillingen. 

In Brabant wordt vaker vernieuwend gedacht over verkeer. Zie ook de rotonde met meedraaiend huis.

 

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

believe or not, het is een feest om in Eindhoven te wonen...de ontwikkelingen gaan hard en de goede kant op...en dat voor een provinciestadje ;-)

 

Toch nice! Ik woon in het metropool Drachten waar men in de afgelopen jaren bijna alle verkeerslichten zijn vervangen door rotondes of "shared spaces." Voor de grootste plaats in Nederland zonder trein ook best vernieuwend.

 

Mag wat kosten in Eindhoven! Maar de kortste weg van A naar B is nog altijd een rechte lijn.

 

Ja geld uitgeven kenne die ambtenaren wel...

 

Zweeft BOVEN de grond? Niet onder de grond??

 

Dat met die trillingen, was wel dom, is ie daarom een half jaar dicht geweest (in totaal een jaar), maar de kabels zijn er niet af geweest. En nu hangen er boven in allemaal dempers. Is op deze foto niet te zien want toen hadden ze die nog niet of die waren tijdelijk, ben er al een tijdje niet meer geweest, maar vorige week hingen ze er nog.

 

Ja en een astronaut zweeft ín het ruimteschip en het ruimteschip zweeft dóór het heelal. Maar allen zweven ze uiteindelijk bóven de grond. Dus is het nutteloos om boven te zeggen.
Je kunt net zo goed zeggen
'de fietsbrug zweeft de grond'
want dat boven kun je er zelf bij verzinnen.

 

Nieuwsbrief