Film met je (zonne)bril
Nieuws

Film met je (zonne)bril

woensdag 02 mei 2012 12:23

Vergence Labs zoekt via Kickstarter geld voor hun 'electric powered hipster glasses'. Deze bril bevat een camera en is te veranderen in een zonnebril.

De Epiphany Eyewear van Vergence Labs heeft voor deze functies een camera boven de neus zitten en chromatic shifting conductive-glazen die door middel van elektriciteit van gewone glazen naar een zonnebril kunnen veranderen en terug. Dat alles is ook nog eens verpakt in een stijlvol montuur. 

Op Vergence Labs' website YouGen.tv kunnen gebruikers binnenkort een profiel aanmaken waarmee ze al hun first person-videobeelden op Facebook of Twitter kunnen plaatsen. De Kickstarter-pagina praat eveneens over het uploaden van biometrische gegevens, zoals je hartslag en calorieverbruik, maar hoe ze dit willen doen wordt nog nergens toegelicht.

Voor Kickstarter-investeringen tot 49 dollar krijg je alleen shirts en stickers. Pas vanaf 199 dollar kun je zelf de trotste bezitter worden van een Epiphany Eyewear-setje, maar dan ben je altijd nog goedkoper uit dan de 299 dollar die Vergence Labs later gaat vragen. Voor de financiering van het project vraag het bedrijf in totaal 50 duizend dollar, waar op het moment van schrijven iets meer dan 16 duizend van is opgehaald.

Epiphany Eyewear doet me denken aan Googles Project Glass, maar de bril van Vergence Labs zie ik in tegenstelling tot die van Google wel in afzienbare tijd op de markt belanden. Videobrillen en filmende brillen bestaan al langer, maar de ambitieuze ideeën van Vergence Labs kunnen deze technologie nog wel eens verder vooruit gaan helpen.

Nieuwsbrief