Film van de week: Limitless ***
Nieuws

Film van de week: Limitless ***

donderdag 07 april 2011 15:14

Onze hoofdredacteur kijkt verdacht veel films. Zoals naar Limitless die vandaag in premiere gaat.

De belofte van Limitless (imdb) is helaas groter dan de film daadwerkelijk biedt. Bradley Cooper (oa The Hangover) speelt zeer verdienstelijk Eddie Morra, een schrijver met een contract maar geen inspiratie wiens vriendin (Abbie Cornish) hem verlaat omdat hij een, tja, loser is.

Dan komt hij in aanraking met de experimentele drug NZT en de wereld gaat letterlijk en figuurlijk voor hem open. Een populaire misvatting wil dat we slechts twintig procent van onze hersencapaciteit gebruiken en dit goedje boort de rest aan. Morra rondt opeens zijn boek af in vier dagen, leert talen in een oogwenk en werkt zich naar binnen in de financiële wereld (Robert de Niro) met recordwinsten op de beurs. NZT blijkt echter niet zonder risico en Morra raakt verwikkeld in enkele vuige zaken.

De film springt slordig om met zijn plotlijnen en laat het potente concept van NZT, waarmee een ieder zijn volste zelf kan zijn, grotendeels onbenut. De film gebruikt, zoals Ebert schrijft, eigenlijk maar twintig procent van zijn potentie. Toch was ik tot het einde geboeid.

Beoordeling: ***

(* = fail ** = jammer *** = not bad **** = aanrader ***** = classic)

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Ik vond hem wel grappig. Tikkeltje no brainer maar mooi voor relaxed film avondje.

 

ik ga hem zo voor de 2e keer kijken eerste keer gedownload nu in de bios zeker een aanrader

 

Zeker de moeite waard maar het verhaal rammelt.

 

"... financiële wereld (Robert de Niro) ..."
Leuke rol heeft die de Niro. Doet hij het Eddy Murphy-style? Elk persoon in de hele financiële wereld spelen?

 

Ik had er meer van verwacht. Er had meer uit gehaald kunnen worden!

 

Nieuwsbrief