First: Chinese site toont foto's van de iPad Mini
Nieuws

First: Chinese site toont foto's van de iPad Mini

woensdag 19 september 2012 09:10

Een Chinese site claimt foto's te hebben van de nieuwe 'iPad Mini'. Na alle iPhone-lekken zou 't zomaar kunnen.

De Chinese site BoLoPad heeft foto's gepubliceerd van wat de nieuwe, kleinere iPad-versie zou zijn. Waar de beelden van de tablet met 7,85 inch scherm en aluminium achterkant vandaan komen, is onduidelijk. Of het om de echte iPad Mini gaat is natuurlijk niet zeker, maar in de weken voor de komst van de iPhone 5 lekte ook al zo'n beetje alles over het toestel uit en bleek achteraf in veel gevallen te kloppen. Dat zou met de nieuwe iPad ook wel weer eens kunnen gebeuren.

Het Apple-logo, de cameralens, speakers en dergelijke zitten in elk geval op de logische plekken. Verdere is de kleinere Lightning-poort te zien, die ook in de nieuwe iPhones en iPods zit. Gizmodo is ervan overtuigd dat dit de echte kleine iPad is. Techcrunch sluit zich daar bij aan, maar merkt op dat op een van de foto's een vreemd gaatje in de achterkant van de tablet is te zien.

Intussen is ook naar buiten gekomen dat Apple voor de productie van de iPad niet alleen meer vertrouwd op Foxconn, maar dat leverancier Pegatron zeker de helft van de nieuwe iPads zou gaan maken. De massaproductie van de 7,85 inch iPad zou volgens een Taiwanese nieuwssite al begonnen zijn.

Apple zou volgens eerder berichten van plan zijn de iPad Mini in oktober aan te kondigen. Steve Jobs was eerst tegen een kleinere iPad, omdat hij vond dat de huidige 9,7 inch de ideale maat was, maar hij zou later zijn bijgedraaid. Zie ook de recente Uitlegparty over de iPad Mini-geruchten.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Leuk, maar ik zat dan wel te wachten op de specs. De enige reden waarom er geen Google Nexus 7 naast mij ligt is het feit dat veel magazines en nieuwsbladen, bv Wired of Bright, geen Android abonnement leveren.

En de dynamic range schijnt dankzij de Tegra 3 chip ook nog eens heel erg tegen te vallen. Ook jammer aangezien de meeste tablets tegenwoordig net zo goed performen als mijn Cowon.

 

Voorlopig lijkt dat een kip-ei-verhaal: magazines bieden die abonnementen niet omdat er nog te weinig Android-tablets zijn...

 

Gelukkig worden tablets om meer dan bovengenoemde redenen gekocht. Denk dat het wat dat betreft wel goed komt met Android tablets.

 

Kan me niet voorstellen dat dat de enige reden is dat je daarom geen Nexus 7 naast je hebt liggen.

Wat bedoel je met de dynamic range valt tegen?

Ik ken Cowon niet maar is de vergelijking wel terecht?
Kan me zo voorstellen als er geen android op draait met lagere resolutie zonder internet mogelijkheden dat je algauw appels met peren aan het vergelijken bent.

 

Nieuwsbrief