Fitbit meet je 24/7
Nieuws

Fitbit meet je 24/7

dinsdag 04 augustus 2009 16:48

De Fitbit meet hoeveel beweging je krijgt, het aantal calorieën dat je verbrandt en of je je vaak omdraait 's nachts.

Een Nike + iPod Sport Kit is nuttig om te meten hoeveel kilometers je liep en hoeveel calorieën je verbrandde tijdens je laatste joggingsessie. Maar hoe zit het met de het bewegen de rest van de dag? Ben je als drukke huismoeder ook onbewust aan het sporten en hoeveel calorieën verbrandde je tijdens het shoppen in de Kalverstraat? De Fitbit Tracker geeft je dat antwoord, en meer.

De Fitbit Tracker is een usbstick die lijkt op een wasknijper. Je doet hem in je broekzak, clipt hem vast aan je shirt of je pyjama. Ja, pyjama want de Fitbit meet 24/7, ook je slaapgedrag. Hij meet hoe lang het duurt voordat je in slaap valt, hoe vaak je 's nachts wakker werd en hoe lang je sliep versus gewoon in bed ligt. De Fitbit seint de gegevens automatisch via een draadloos basisstation naar je Fitbit-webprofiel. Jammer genoeg is de Fitbit vooral bedoeld voor dagelijkse 'loop' activiteiten en niet geschikt om je inspanningen te meten als je bijvoorbeeld naar je werk fietst. De Fitbit, die vorig jaar al werd aangekondigd, kost 99 dollar.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Erg leuk om te zien hoe de ontwikkeling is gegaan, ze hebben de hele ontwikkeling plus productie gepost op hun <a href="http://blog.fitbit.com/">blog</a>.

 

Nu nog een gps tracker erin ;)

 

En iedereen kan je volgen.

 

Waar koop je een fitbit???

 

De Fitbit is eindelijk te koop in Nederland. Eerste exemplaren al uitgeleverd.
Te koop in blauwe variant en roze variant:
http://www.trendhoek.nl/fitbit-ultra-blue
http://www.trendhoek.nl/fitbit-ultra-plum

 

Nieuwsbrief