Vaarwel, Flappy Bird! Game nu verdwenen uit de appstores
Nieuws

Vaarwel, Flappy Bird! Game nu verdwenen uit de appstores

zondag 09 februari 2014 20:00

Verlossing: de maker van het gehypte (en gehate) Flappy Bird heeft de game uit de App Store en Play Store gehaald.

Gameontwikkelaar Dong Nguyen uit het Vietnamese Hanoi tweette zaterdagavond al dat hij 'er genoeg van had'. De maker van het populaire smartphonespel Flappy Bird claimde het spel uit de appstores te gaan halen. Zondagavond na 6 uur verdween Flappy Bird inderdaad uit Apple's App Store en Google's Play Store. (Als je hem al had gedownload, kan je hem natuurlijk nog wel spelen.)

De actie zou niets te maken hebben met juridische claims. In de gamewereld is Flappy Bird bekritiseerd vanwege het stelen van visuele elementen Nintendo's Mario-games. "Ik kan er gewoon niet meer tegen", verklaarde Nguyen op Twitter. Veel spelers van Flappy Bird zullen precies dat over de game zeggen.

Flappy Bird ging in januari viral en was wekenlang de meest gedownloade iOS- en Android-app. Nguyen zou met de advertenties in de game al 1,5 miljoen dollar hebben verdiend (maar volgens anderen kan het ook een veel lager bedrag zijn). Hij zou de game weigeren te verkopen: "Ik verkoop Flappy Bird niet. Stop aub met vragen."

Nguyen tweet dat hij wel spelletjes wil blijven maken. Alleen niet Flappy Bird. Als reden voor het stoppen, tweette hij dat hij vindt dat mensen Flappy Bird 'overmatig' spelen. "They are overusing it." Ook tweette Nguyen eerder deze week dat de overweldigende aandacht voor zijn persoon iets was 'wat hij nooit had gewild'.

Hieronder nog een filmpje van de beste manier om Flappy Bird te verslaan:

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Haha, irritant spel.

 

Wat een mongool in dat filmpje

 

Hahaha, lol
Briljante video...Rofl

 

Gelukkig een Android.

 

ik kan hem in de play store nog altijd vinden. dacht ik er echt vanaf te zijn zie je hem nog terug.........

 

Dan maar Clumsy Bird. Is hetzelfde spel maar dan met up to date graphics. Heb immers niet voor niets een full HD scherm op mijn telefoon.
Is van de makers van Angry Birds dus de NSA is ook meteen je beste vriend ;-)

 

Nieuwsbrief