Flashblock maakt einde aan flash-reclame

vrijdag 09 juni 2006 09:12

Er was een tijd dat je nog geen tien minuten op het web kon zitten zonder dat er weer een pop-up voorbij kwam.

Dat is gelukkig verleden tijd, met dank aan de pop-up killers. Als het aan de makers van Flashblock ligt, zal de flash-reclame straks eenzelfde lot beschoren zijn als de pop-up. Het programma blokkeert alle Macromedia Flash-, Shockwave- en Authorware-content. In plaats daarvan verschijnt er een icoontje, waarop je kunt klikken als je toch wilt weten wat je mist. Flash-adverteerders hoeven zich nog geen grote zorgen te maken over Flashblock. De extensie is op dit moment alleen beschikbaar voor Mozilla-, Firefox- en Netscape-browsers. Overigens zit er wel een groot nadeel aan het gebruik van Flashblock: om de Uitpakparties te bekijken, moet je straks extra klikken.

Een beetje saai is het wel, zo zonder flash.


Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Ik gebruik deze extension nu een half jaar ofzo, echt helemaal te gek! Zelf kiezen of je geconfronteerd wilt worden met flash. Je kan ook websites 'whitelisten' waardoor flash op die website altijd enabled is. Het is wellicht ook interessant om de adblock extensie eens onder de aandacht te brengen, deze extensie in combinatie met de adblock filterset.g updater (ook een extensie) zorgt ervoor dat je (bijna) geen reclame meer ziet! Erg relaxed voor de fanatieke surfer.
 
De adblock plus in combinatie met fiterset.g is inderdaad een veel interessantere extentie: deze houdt zo goed als alle rommel tegen en wordt regelmatig geupdate. Die flashblock houdt volgens mij gewoon "domweg" alle flashbestanden tegen, ook de menu's en dergelijke.
 
[...]adblock plus in combinatie met fiterset.g is inderdaad een veel interessantere extentie: deze houdt zo goed als alle rommel tegen [...] Er komen veel klachten van consumenten binnen bij stichting waarborg consument en recht. De hierboven genoemde oplossing schijnt tot op de dag van vandaag nog steeds goed te werken!
 

Nieuwsbrief