Foto's interieur nieuwe hoofdkantoor Apple gelekt
Creative Class

Foto's interieur nieuwe hoofdkantoor Apple gelekt

maandag 10 september 2012 15:20

Het toekomstige hoofdkantoor van Apple lijkt op een hele grote Apple Store in de vorm van een donut, zo laten de blauwdrukken zien.

Apple is sinds begin mei van dit jaar bezig aan de planning en bouw van een nieuw hoofdkantoor. Het project, dat een idee was van Steve Jobs, wordt op het terrein van het oude kantoor van HP uitgevoerd. Apple heeft ongeveer 708.000 vierkante meter tot hun beschikking en 9to5Mac beschikt over de eerste gelekte blauwdrukken van Campus 2.

Het lineaire design, veelvuldig gebruik van glas en de grote open ruimtes van Campus 2 doen denken aan de Apple Stores. De blauwdrukken laten onder andere het beloofde groen rondom het ronde gebouw zien, waarbij de gehele campus door het gebruik van glas een soort van doorzichtig is. De binnentuin van het donutvormige gebouw wordt een plek voor rust en ontspanning met eveneens veel groen; een aspect dat Jobs altijd erg hoog had zitten.

Het dak van Campus 2 bestaat voor een groot gedeelte uit zonnepanelen en onder het kantoor komt een hele grote ondergronde parkeergarage. Het gebouw wordt onder toezicht van Foster + Partners ontworpen, een architectenstudio uit Londen die bekend staat om het gebruik van glas en staal.

De gelekte blauwdrukken zijn in lijn met de eerste mock-ups van Campus 2, die Jobs in juni 2011 aan de wereld toonde. Het nieuwe hoofdkantoor moet een ode worden aan wat Apple de afgelopen tientallen jaren heeft bereikt. In Campus 2 gaan ongeveer 13.000 mensen werken en om één rondje door het gebouw te lopen, ben je ongeveer 20 minuten bezig.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Volgens mij was de garage van de Steves een fijnere werkplek #boring #sterile #disoriented

 

Ik vind het mooi. Heel mooi!

 

Nu vind ik het design van hun spullen redelijk mooi en neutraal, zodat ze wel in elke omgeving passen. Maar dit gebouw is toch wel het toppunt van steriel en saai. Ik zou knettergek worden om hier dag in en dag uit te moeten werken.

 

Neem een doorsnee kantoor ( zoals je vaak ziet aan de rand van de stad), dan moet dit toch een verademing zijn. Al vind ik samen in de rij staan voor een snee bruin brood met kroket en een Apple met 13.000 collega's niet mijn ding.

 

Zal wel moeten, zo'n flauwe kroket. Als Apple net als Facebook gezellig downtown gaat zitten, moeten ze na iedere lunch 100 mannen met zwarte brillen de tafeltjes in kleine restaurantjes laten napluizen.

 

Dan zie ik toch liever het nieuwe Google hoofdkantoor

 

Nieuwsbrief