Foutje, bedankt: Bright app update corrupt door glitch bij Apple
Nieuws

Foutje, bedankt: Bright app update corrupt door glitch bij Apple

donderdag 05 juli 2012 20:33

Apple heeft corrupte updates verspreid, waaronder die van ons. Update: Je kunt Bright weer probleemloos installeren.

Door een fout in de afwerking zijn op 3, 4 en 5 juli corrupte app updates in de App Store verspreid door Apple. Naast Bright zijn diverse andere apps getroffen, zoals GoodReader, Angry Birds, NUSport en Lonely Planet. De fout werd ontdekt door Marco Arment, maker van Instapaper.

De fout zorgde ervoor dat de Bright app na de update direct crashte bij het opstarten. Dit is inmiddels verholpen. Je kunt de update dus probleemloos installeren. Gebruikers die getroffen zijn met de corrupte versie, raden wij aan om hun huidige versie van de app te verwijderen en Bright opnieuw te installeren.

In alle hectiek zouden we de update zelf bijna vergeten, maar de jongste versie heeft de wekelijkse wallpaperrubriek Eye Candy minder opdringerig gemaakt. Ook is het archief van de rubriek beperkt tot maximaal 24 edities om geheugen te besparen. Daarnaast zijn problemen met reageren verholpen evenals een paar kleine bugs. Een grotere update van de Bright iOS app, met onder andere notificaties, staat gepland voor later dit jaar.

We snappen dat mensen uit frustatie de jongste versie van de Bright app maar één ster geven in de App Store, maar weet dat deze fout niet aan Bright of aan onze developer 24/7 World.net ligt. We zouden het op prijs stellen als je je beoordeling weer bijstelt nu het probleem weer is verholpen; één ster staat zo lullig in de App Store. Het is voor zover bij ons bekend de eerste keer dat Apple corrupte apps of app-updates wereldwijd heeft verspreid. Hopelijk ook de laatste keer.

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Doet 't prima hier hoor!

 

Ik heb de update ook geinstaleerd....
Hij werkt gewoon...

 

Het lijkt erop dat Apple het probleem verholpen heeft!

Wil je 100% zeker zijn, wacht dan nog even een paar uurtjes met updaten.

Heb je een corrupte update gedownload? Verwijder de app dan even, en installeer de update als nieuw.

Enneh... Heb je vandaag een één ster review geplaatst omdat de update crashte? Haal deze dan s.v.p. weer even weg ;-) Thanx!

 

Carl, wij hadden dit gisteren ook met onze app Gluddle. Vier uur lang bleef de app crashen als je 'm updatete, daarna konden we 'm gewoon weer updaten en draaien. Nu is alles goed.

Dus waarschijnlijk is alles redelijk snel opgelost, maar moeten mensen die ten tijde van de foute binaries geüpdatet hebben de huidige en vorige versie verwijderen en de app opnieuw installeren. In ons geval - een game - betekent dat dat geünlockte levels verwijderd zijn en scores niet meer zijn opgeslagen.
En ja: Apple, bedankt. :D

 

Vanavond geupdate en werkt wel. Vreemd.

 
afbeelding van M@xi on Android

Hoejo waarom hebben de iDevices zo'n mooie app? Die van Android is lelijk en crasht veel te vaak :(

 
afbeelding van Erwin van der Zande

@M@xi: Dat is voor ons helaas een budgetkwestie. iOS heeft prioriteit. De vele versies, resoluties en het geringe updategedrag speelt ook parten. Slechts 10 procent van de Android-gebruikers draait de jongste versie tegen 80 procent bij iOS. Maar we zijn onze Android app heus niet vergeten. Verbeteringen zullen zeker komen.

 
afbeelding van M@xi on Android

@Erwin Ok

 

Gelukkig: hij doet het weer! Ik heb mijn review in de Applestore herzien en het aantal sterren opgekrikt.

 

Als mensen deze app één ster geven vinden ze nieuws over gadgets gewoon niet interessant. Ik ben blij met de Bright app, nu nog een bright tv-channel :)

 

Maar waarom crashed iTunes dan nog steeds van tijd tot tijd als ik net weer m'n apps het aangevinkt die gesynchroniseerd moeten worden met m'n iPad? Apple schrijf eens betere software!

 

De app crasht voor mij niet maar ik blijf het irritant vinden, ook in de nieuwste versie, dat de app niet onthoudt welke pagina je open hebt. Dat is onhandig als je doorklikt naar een website en later terugkomt maar ronduit frustrerend als de app 1 sec de focus verliest voor een notificatie.
Hoogst irritant, ik wacht dan ook meestal op het blad dat wel open blijft liggen als er even iets tussendoor komt. Toch teleurstellend voor een blad dat technologie en design zo hoog in het vaandel heeft staan.

 

Nieuwsbrief