Galaxy Nexus eerste met Android 4.0
Nieuws

Galaxy Nexus eerste met Android 4.0

woensdag 19 oktober 2011 12:41

Het eerste toestel met het nieuwe Android 4.0 is Samsungs Galaxy Nexus, inclusief 4G, NFC en een barometer.

Samsung heeft woensdagochtend de eerste telefoon met Android-versie 4.0, ook bekend als Ice Cream Sandwich, gepresenteerd. De Galaxy Nexus is de naam van het nieuwe model, dat eerst Nexus Prime leek te gaan heten. Android 4.0 heeft een nieuwe interface, die meer lijkt op de tabletversie Honeycomb. Meer over de vernieuwingen in Android lees je hier.

De Galaxy Nexus is aan het onderste deel van zijn achterkant wat gebold. Hij is 8,8 mm dun en weegt 135 gram. Hij is dus niet zo dun als de nieuwe Motorola Droid Razr. De specs: 1,2 Ghz dualcore chip, 4,65 inch touchscreen met 720x1280 resolutie en superamoled, en een 5 megapixelcamera met full hd-opname. Samsung heeft de schermranden verkleind naar 4 mm. Een led-lampje gaat branden als je nieuwe berichten hebt.

Hij beschikt ook over een NFC-chip voor mobiele transacties, een frontcamera voor videobellen, 1 GB RAM en 16 of 32 GB opslaggeheugen. Ook wel bijzonder: er zit zelfs een barometer in dit toestel. Hoe verhoudt dit eerste Android 4.0-toestel zich tot de concurrentie, waaronder de iPhone 4S en de nieuwe Motorola Droid Razr en HTC Titan? Check deze tabel. De Galaxy Nexus is vanaf december in Nederland te koop voor 649 euro. 

Samsung heeft overigens in het promotiemateriaal van een ander nieuw toestel, de Galaxy Player, geblunderd door een screenshot van de Maps-applicatie van de iPhone te gebruiken. Een medewerker van de fabrikant monteerde een plaatje van de Google Maps-applicatie op de iPhone eenvoudig in het scherm van de Galaxy-telefoon. Niet zo handig, gezien alle rechtszaken tussen Apple en Samsung vanwege kopieergedrag door de Koreanen.

Hieronder enkele eerste beelden van de Galaxy Nexus.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Wooooow dat is wel erg gekopieerd van iOs 5

 

Wow people van de ''people hub'' van Windows Phone 7 gekopieert. Ook zie ik een beetje Metro-UI hier en daar

 

Google heeft nu ook de video van de hele presentatie van Samsung en Google in Hong Kong gepubliceerd, zie

http://www.youtube.com/watch?v=Ts5WBm0tXzI&feature=channel_video_title

 

Nou, als deze in Nederland uitkomt koop ik misschien wel de Nexus s. Die daalt dan hopelijk nog meer in prijs nu iets van 270 ofzo.

 

Wat dan ?

 

wat is gekopieerf van IOS 5? volgens mij ken Android niet? want ios5 lijkt veel op Android .

 

Ik vind juist dat het OS op mijn smartphone de beste is en de rest namaak, en ik ben ook in de veronderstelling dat anderen mensen op mijn mening zitten te wachten hieromtrent.

 

Heel mooie telefoon. Zeker een concurrent met de iPhone 4S. Ik vind het alleen jammer dat ie zo duur is. Ik zou liever willen dat ze meer google smartphones maken, ook in ander prijsklasses.

 

Lijkt te veel op iphone die interface :o

 

Dudes.. Waar komt het ios notification centre vandaan? Juist, android! En nu stoppen met zeiken

 

Fout. Symbian was eerder met zijn notification center.

 

Fout jailbreak wereld had het al eerder op de iPhone...

 

Ik dacht toch even de reacties te gaan lezen in de hoop geen Apple-fanclub tegen te komen. Helaas .......

 

Android is gestolen van iOS

 

pfffff wat valt er te stelen bij appel ff denken o ja niets. Want google heb alles al uitgrvonden

 

dream on...

 

Wat een beauty zeg! Alleen blijf ik sceptisch over Android. Zouden ze het met 4.0 eindelijk gesnapt hebben? Lets hope so...

 

Mooi dat Android 4.0, maar ik denk dat ik nu per ongeluk alles van mijn Galaxy S2. Kan ik dat nog herstellen?

 

Gemiddelde niveau van de Android gebruiker is wel erg laag....zal wel inkomens gerelateerd zijn denk....duur he een iPhone ;)

 

Wat n hoop spelfouten.. In de reacties

 

ik Ben al die goedkope plastic zat van samsung, plastic rommel.

 

@md, dat klopt, en iphone is erg duur en heeft letterlijk slecht ontvangst (de 4s dan).
Deze gaat geen 649? kosten. Dat is het advies prijs. De werkelijke prijs ligt altijd lager.

 

Ben ik nou de enige die 'ice-cream sandwich' echt een te belachelijke naam vind... Weet niet wie dat verzonnen heeft maar het is wat mij betreft een 'broodje poep niveau' geweest op die brainstorm afdeling....

 

En toch blijf ik gewoon oproepen om iets tegen de koppel verkoop te ondernemen, anders kun je mooi telefoons blijven kopen die je niet meer kunt gebruiken omdat het abbo onbetaalbaar is.
Als de strijd OS vs OS nu even wordt gestaak kunnen we samen tegen de providers optrekken. Zolang de OS vs OS strijd blijft doorgaan worden alleen de providers er maar beter van.

 

Toch trieste reacties van de Apple fans. Hij zou te plastic zijn, over het algemeen alle Samsung phones tov de iphones. Zag een test laatst waarbij op stevigheid werd getest, val testen.. Raad eens wie daar veruit als beste uit de test kwam? Juist de samsung phones.

En dan qua besturingssysteem. Natuurlijk wordt er aan beide kanten naar elkaar gekeken. Maar om simpelweg te zeggen dat Android een copy is van iOS is veel te makkelijk. Zoals eerder genoemde notificatiebalk en widgets, zijn voorbeelden waar Android eerst over beschikte en nu erg toevallig ook in IOS geïntegreerd zit...

 

Android idee komt van apple af!!! Thieves

 

Cheeeeepos

 

Mooi toestel, zeker de toevoeging van Android 4.0 gaat dit toestel goed doen. in de VS zal het ook LTE ondersteunen. Twee minpuntjes, ik had liever een 1,5 GHz dual-core CPU gezien en de camera had ook wel minimaal 8.0 mp moeten zijn, maar voor de rest lijkt met de <a href="http://www.samsunggalaxynexus.net/">Galaxy Nexus</a> een zeer goed model, die 't de Galaxy S2 nog lastig kan maken.

 

Nieuwsbrief