Galaxy Nexus krijgt Android 4.1 Jelly Bean als eerste
Nieuws

Galaxy Nexus krijgt Android 4.1 Jelly Bean als eerste

donderdag 12 juli 2012 08:17

Google is gestart met de uitrol van Android-versie 4.1 met onder andere spraakassistent Google Now. De Galaxy Nexus is eerst aan de beurt.

De update naar Android 4.1 Jelly Bean komt de komende dagen beschikbaar voor de eigenaren van de Galaxy Nexus, dat in oktober al het eerste toestel was met Android 4.0. Google bevestigt dat de update de komende weken ook naar de Nexus S en de Motorola Xoom komt.

Android 4.1 heeft als vernieuwingen onder meer de mobiele spraakassistent Google Now, verbeterde notificaties en virtuele toetsen. Google heeft ook verbeteringen doorgevoerd om het systeem vloeiender te laten reageren op aanrakingen. Het eerste toestel dat Android 4.1 uit de doos heeft is de tablet Nexus 7, die pas in september in Nederland te koop is.

Voordat telefoonfabrikanten updates beschikbaar stellen voor toestellen die nu op Android 4.0 zitten, zijn we maanden verder. Sowieso heeft Android 4.0 nog maar een klein marktaandeel. Van alle bezochte webpagina's vanaf mobiele apparaten komt er nog maar 2 procent van Android 4.0-apparaten, waarbij Android in totaal goed is voor 20 procent en iOS voor 65 procent.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief