Game of Thrones II vanaf 2 april op HBO
Nieuws

Game of Thrones II vanaf 2 april op HBO

woensdag 28 maart 2012 14:59

In het nieuwe tweede seizoen zien we onder meer Carice van Houten. En ja, ook zij gaat uit de kleren.

Game of Thrones is wel omschreven als 'The Sopranos in Middle-Earth'. Treffend want de tv-serie vertelt het verhaal over de Tolkieneske fantasywereld naar de A Song of Ice and Fire boeken van George R.R. Martin, waarin diverse dynastieën strijden om de troon van het continent Westeros. Er zijn zeven koninkrijken, de belangrijkste dynastieën zijn Huis Stark, Lannister, Baratheon en Targaryen, en slechts één IJzeren Troon. Oh, en dan zijn er nog de wildelingen en bovenaardse wezens ten noorden van de Muur die Westeros tegen hen bewaakt.

Het eerste seizoen was de beste nieuwkomer op tv van 2011 wat ons betreft. Game of Thrones is geen flauwe fantasy; de serie is heel aards en op z'n tijd lekker banaal. Het zijn per slot van rekening middeleeuwse tijden in de mythische wereld van Westeros, waarin seks net zozeer een machtsmiddel is als kennis en legers.

Martins boeken hebben een hoge drempel. Ze zijn lijvig en je duikt in een omvangrijke wereld met heel veel spelers, relaties en belangen. De tv-bewerking draagt die bagage ook maar steekt erg goed in elkaar waardoor al snel bent gegrepen, uitkijkend naar de volgende aflevering. Het acteerwerk is bovengemiddeld en de decors en kostuums verraden dat betaalzender HBO de producenten een riant budget gaven. Die investering betaalt zich dubbeldwars uit. De serie sleepte diverse prijzen in de wacht en kent in de VS hoge kijkcijfers. HBO heeft eerder deze maand al het derde en vierde seizoen besteld, die het derde boek uit Martins reeks zullen behandelen. De makers kunnen vooruit, de reeks telt zeven werken.

Het tweede seizoen heeft een extra aantrekkelijk Nederlands tintje: Carice van Houten speelt de 'rode priesteres' Melisandre die koning Stannis Baratheon bijstaat in zijn claim op de IJzeren Troon. Ze staat haar mannetje in de overwegend Amerikaanse en Britse cast. In aflevering twee verleidt zij haar koning opdat ze hem een zoon kan bieden. Fijne scene.

Het tweede seizoen gaat op 2 april, een dag na de Amerikaanse première, van start op HBO Go en HBO OnDemand. Daar is nu het eerste seizoen terug te zien. Ik raad je aan dat eerst te kijken. En anders geeft deze videospecial van 22 minuten een aardige inleiding. (De dvd-box met het eerste seizoen verschijnt op 18 april.) HBO is momenteel in Nederland alleen te ontvangen via Ziggo, voor 14,95 per maand. Doorgifte via UPC is naar verluidt aanstaande.

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

En bedankt voor de spoiler..

 

Mad Men seizoen 5 net begonnen en nu Game of Thrones, weer wat te kijken komende maanden!

 

Game of Thrones, no thanks.. Heb er het een en ander van gezien, maar ik vind het niet leuk. Mad Men ook niet trouwens.. Maar goed, UPC zend het toch niet uit dus lekker belangrijk :)

 

zelf de serie semi-legaal gekeken, daarna verder gegaan in de boeken... het wordt alleen maar vetter kan ik zeggen!

 

Hoop ooit op een vervolg op Carnival. Mad men beetje uitgemolken kantoorsoap. Maar HBO maakt op zich wel knappe series. Als sci-fi fan zou ik een serie over alien graag zien door HBO bijv. Sigorney in de hoofdrol en cameron als co-auteur

 

Nieuwsbrief