Game van de week: Borderlands 2
Game van de Week

Game van de week: Borderlands 2

donderdag 04 oktober 2012 12:33

Groter, langer, origineler en verhalender.

Borderlands was één van de grootste verrassingen van 2009. Dit schietspel deed met zijn post-apocalyptisch ogende woesternij vooral denken aan films zoals Mad Max, inclusief met wapens beladen auto's. Achter de schermen werkte Borderlands alleen net als Diablo; je groeit in level en bent constant op zoek naar betere, sterkere en leukere wapens. Omdat je met vier spelers tegelijkertijd speelt en met vier totaal andere personages, kom je in Diablo al snel in leuke en unieke situaties terecht.

Deel twee belooft vooral meer van hetzelfde. Dat is niet iets waar je bij iedere game enthousiast van zou worden, maar het immense aantal toevoegingen, verbeteringen en aanpassingen maakt van Borderlands 2 een beter spel op nagenoeg ieder vlak. Er zijn meer vijanden, gevarieerde spelomgevingen en ontzettend veel wapens. Het schietgerei dat je ditmaal mag gebruiken, verschilt niet langer alleen in de kracht van een schot en het aantal schoten dat je mag maken: een aantal leuke concepten maken het vinden van wapens interessant. Zo vind je pistolen die je kunt weggooien, waardoor alle kogels die er nog in zitten ontploffen. Hoe meer kogels je over hebt, hoe groter de explosie. Je riskeert echter veel door een pistool met een volledig gevuld magazijn weg te gooien, omdat je de kogels na de worp voor eens en altijd kwijt bent.

Verhaaltechnisch steekt Borderlands 2 een stuk leuker in elkaar. De toevoeging van één grote schurk zorgt ervoor dat het verhaal een duidelijk doel heeft, waardoor je niet langer het gevoel hebt rond te dolen en alleen maar commando's op te volgen. Je krijgt in Borderlands 2 queestes, net als in andere RPG's. De doelen van deze opdrachten kunnen echter middenin veranderen. Dit lijkt niet bijzonder, maar betekent veel voor de verhaalvertelling van het spel: je weet namelijk niet langer hoe een missie loopt zodra je hem van iemand krijgt, waardoor je op meerdere momenten wordt verrast.

Conclusie
Borderlands 2 is, net als zijn voorganger, een gaaf en uitgebreid spel dat shooters met traditionele rollenspellen mengt. Het tweede deel is meer van hetzelfde, maar zoveel meer dat het moeilijk is om Borderlands 2 niet te waarderen. Een beter verteld verhaal en een aantal ontzettend originele wapens zorgen ervoor dat Borderlands 2 je een tijdje zal blijven verrassen.

Prijs: € 60
Platform: pc, Playstation 3, Xbox 360

De game van de week wordt geselecteerd in samenwerking met Bashers.nl, het journalistieke platform voor gamers die verder kijken.

Nieuwsbrief