Game van de week: Pandora's Tower
Game van de Week

Game van de week: Pandora's Tower

dinsdag 24 april 2012 12:08

Pandora's Tower is het derde en mogelijk laatste Japanse rollenspel dat voor de Wii verschijnt.

Het Japanse spel Pandora's Tower stond lange tijd niet op de agenda om in het westen uitgebracht te worden. Toen de Europese tak van Nintendo (en later de Amerikaanse) echter in zee ging met een fancampagne om een aantal befaamde Japanse rollenspellen uit te brengen, bleek deze game ook op de lijst te staan. Weet Pandora's Tower zich te meten met het inmiddels veelgeprezen Xenoblade Chronicles en The Last Story?

Pandora's Tower is gemaakt door Ganbarion, een ontwikkelaar die tot deze game bijna alleen maar spelversies van bekende Japanse tekenfilms heeft gemaakt. Spelers besturen Aeron, een blonde held die weinig praat maar veel met een ketting rondzwiept. Deze ketting is gelijk ook het belangrijkste spelmechaniek. Door je Wiimote op het scherm te richten schiet je hem op vijanden, naar aanhaakpunten in het level en pak je objecten op. Het vastgrijpen is hierbij vooral interessant: je hebt namelijk de keuze om op bepaalde lichaamsdelen te richten. Schiet je op de benen, dan struikelt je vijand en kun je snel een paar klappen doen. Een schot op de armen zorgt ervoor dat hij blijft staan en weinig terug kan doen. Hoe langer je vijand echter vast zit, hoe losser de ketting begint te zitten.

Spelers krijgen een simpele missie voorgeschoteld: beklim de verschillende torens van Pandora, om telkens bovenin een monster te verslaan. Het vlees van dit monster is nodig om een vloek die op jouw een vriendin rust te ontbinden. Jouw reis is een race tegen de klok: wanneer je in de torens zit vult er langzaam een timer onderin het scherm, waarmee wordt aangegeven hoe lang je vriendin nog heeft. Hierdoor word je constant voor een simpele keuze gezet: reis je terug om haar vloek in te tomen, of beklim je de toren nog iets meer om meer voortgang te boeken?

Ben je terug bij je vriendin, dan kun je gevonden en gekochte cadeau's aan haar geven om jullie relatie verder op te bouwen. Naarmate je elkaar beter kent speel je nieuwe gesprekken vrij, die nieuw inzicht geven in de verhouding tussen jou en je metgezel. Daar rust een groot deel van het verhaal gelijk ook op: naast de hoofdpersoon, zijn vriendin en een mysterieuze handelaar kom je namelijk weinig personages tegen.

Conclusie
Pandora's Tower zet een simpel verhaal neer, waarin spelers de ruimte krijgen om een verhaal te beleven aan de hand van de gespeelde levels. Een welkome afwisseling in het Japanse rollenspellengenre, waarbij veel games vooral afhankelijk zijn van filmpjes en veelsprekende hoofdpersonen. Daar staat tegenover dat het verhaal van Pandora's Tower ons niet de hele tijd wist te motiveren om de reis voort te zetten. Een fraai avontuurtje op de Wii. Zet je hem echter naast Xenoblade Chronicles en The Last Story, dan is het de minste van de drie.

Prijs: € 50
Platform: Nintendo Wii

De Game van de Week wordt geselecteerd in samenwerking met Bashers.nl, het journalistieke platform voor gamers die verder kijken.

Nieuwsbrief