Game van de week: The Witcher 2 Enhanced Edition
Game van de Week

Game van de week: The Witcher 2 Enhanced Edition

woensdag 02 mei 2012 17:02

The Witcher 2 is een traditioneel spelletje met fraaie beelden, nu ook voor de Xbox 360.

Het jaar dat The Witcher 2 er over deed om op de Xbox 360 uit te komen, lijkt bijna een slim uitgedokterde marketingcampagne. Maandenlang speelden pc-gamers het om recensies, opiniestukken en blogposts vol te schrijven over hoe fenomenaal dit spel was. Enige nadeel: de pc-game vereiste een monster van een pc. Nu het spel eindelijk een versie voor de spelcomputer heeft, is het moeilijk om het spel na alle lofzang niet aan te schaffen.

The Witcher 2 volgt de avonturen van Geralt, een gemuteerde monsterjager die zijn geld verdient door grote, gevaarlijke beesten te vellen. Een bezigheid waar hij iets minder tijd voor heeft dankzij werkzaamheden bij de regerende koning - en de beschuldiging van zijn latere moord. Aan jou de taak om je onschuld te bewijzen door de werkelijke moordenaar te pakken te krijgen. Het verhaal blijkt al snel diep geworteld in de gelijknamige oost-Europese boekenreeks, waardoor het soms wat lastig kan zijn om te volgen waarom bepaalde dingen eigenlijk gebeuren. En dat leidt tot verwarring. De momenten waarop het plot te volgen is, zijn echter hoogtepunten: intrige en verraad kleuren The Witcher 2, waardoor de game bijna gelijkenissen trekt met de HBO-televisieserie Game of Thrones.

Geralts reis is één van de traditionelere rollenspellen. Je gaat op zoek naar kistjes, praat met dorpelingen om meer over een plek te leren en missies te verzamelen en vecht je ondertussen door zowel kleine als forse groepen vijanden heen. Die eerste bezigheden dienen als voorbereiding op de laatste: verzamel je genoeg spullen en groei je genoeg in level, dan kun je je voorbereiden op een gevecht door magische drankjes te maken om jezelf te versterken en drogeren. In het begin een luxe, maar later een noodzaak: ga je later in het spel onvoorbereid een gevecht in, dan is de kans groot dat je door het game over-scherm begroet wordt. Een actiegericht gevechtssysteem geeft je wel de ruimte om een moeilijk monster te verslaan door goed te ontwijken en snel te reageren.

Ook op de Xbox 360 is The Witcher 2 één van de mooiste games die op het moment beschikbaar is. De game heeft dankzij de platformwissel echter wel flink wat rekenkracht moeten inleveren, iets dat je vooral terugziet in personages: onder andere Geralt ziet er een stuk minder imposant uit dan op de pc. Omgevingen voelen daarintegen nog steeds overtuigend aan, dankzij een slim gebruik van licht, filters en ouderwets goede textures.

Conclusie
The Witcher 2 is in zijn aard een traditionele RPG, die genre-elementen van Dragon Age en Baldur's Gate mengt met de intrige van Game of Thrones. De moeilijkheidsgraad en het soms moeilijk te begrijpen verhaal zullen veel spelers afschrikken, maar de meest fervente rollenspel-geeks vinden in The Witcher 2 iets bijzonders.

Prijs: € 60
Platform: pc, Xbox 360 

Nieuwsbrief