Gameplatform Steam komt naar Linux
Nieuws

Gameplatform Steam komt naar Linux

maandag 29 oktober 2012 15:45

Goed nieuws voor Linuxgebruikers: Valve zoekt 1000 ervaren testers die Steam voor het open source besturingssysteem willen uitproberen.

Dat Gabe Newell, directeur van Valve, een hekel heeft aan Windows 8 wordt snel duidelijk door zijn uitspraken over het gloednieuwe besturingssysteem van Microsoft. Volgens Newell is de nieuwe Windows één grote catastrofe voor gameontwikkelaars en hij is bang dat Windows 8, net als het mobiele besturingssysteem van Microsoft, helemaal gesloten wordt. Wat is dan volgens Valve de toekomst voor pc-gamen? Linux.

Valve meldde een maand geleden dat het populaire gameplatform Steam naar Linux zou komen en houdt die belofte. Ervaren Linuxgebruikers kunnen zich nu inschrijven voor de bèta. Deze experimentele Steam-versie bevat één game - vermoedelijk een game die op de Source-engine draait, zoals Portal of Team Fortress 2 - en ondersteuning voor Ubuntu 12.04 en hoger. Helaas blijft het testen van Steam voorlopig wel gelimiteerd door de toevoeging van één game.

Als je een ervaren Linuxgebruiker én gamer bent: meld je vooral even aan. Uit alle aanmeldingen kiest Valve 1000 bètatesters.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Goede zaak! Ik vraag me namelijk af wat ik nog aan mijn games op steam heb, wanneer het besturingssysteem een hoop dicht gooit. En Linux is minder resource-heavy, dus ik kan me voorstellen dat games een hogere frame-rate krijgen op Linux.

 

Nieuwsbrief