Gebroeders Blom ‘redden’ design uit vervallen fabrieken
Creative Class

Gebroeders Blom ‘redden’ design uit vervallen fabrieken

donderdag 27 september 2012 12:40

De opgeknapte oude fabriekslampen van Blom & Blom komen met een historisch paspoort.

De trend is er al jaren en lijkt niet te gaan liggen: oude fabriekslampen in de huiskamer. In een verder strak ingericht huis vormen de lampen een mooi contrast. Nieuwe speler Blom & Blom lanceert vandaag zijn website met webshop. Vorig jaar maakten de broers Kamiel en Martijn Blom deel uit van de Bright.nl-serie Nederlandse start-ups in Berlijn. Kamiel knapt de lampen op, Martijn regelt alles er omheen.

De broers toeren in een autootje door Oost-Duitsland op zoek naar oude vervallen fabrieken, zoals in de video te zien is. Eenmaal gevonden worden de lampen uit de fabriek meegenomen en knapt Kamiel zowel het binnen- als het buitenwerk op. Elke lamp komt met een 'historisch paspoort', met daarin een (foto)verslag van de geschiedenis van de lamp. Waar heeft hij gehangen? Welk doel had hij? In wat voor fabriek hing hij? Een mooi boekje om aan de visite te laten zien.

Vanuit ateliers in Amsterdam en Berlijn verkoopt Blom & Blom naast lampen ook 'meubilair' dat de broers vinden in de fabrieken. Net zoals de lampen worden deze uit hun context gehaald: de houten en stalen pallet wordt een bijzettafeltje.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief