Geef cadeautjes aan je Facebook-vrienden met Karma
Nieuws

Geef cadeautjes aan je Facebook-vrienden met Karma

maandag 21 mei 2012 14:07

Terwijl alle ogen vrijdag gericht waren op de beursgang van Facebook maakte het bedrijf de overname van cadeaudienst Karma bekend.

Op de eerste dag van de beursgang van Facebook voegde Facebook met de overname van de cadeau-dienst Karma een nieuwe app toe aan zijn portfolio. Karma bestaat slechts drie maanden. De app herinnert je aan verjaardagen en andere belangrijke dagen zoals een trouwdag of moederdag, met de optie om snel en makkelijk vanaf je mobieltje een cadeau te kiezen.

Zodra je een cadeau selecteert ontvangt de gelukkige via een persoonlijke kaart, sms, email of Facebook-bericht een url naar het door jouw gekozen cadeau. De ontvanger kan de kleur, de stijl of de smaak van het geschenk naar wens aanpassen. De ontvanger vult zijn adres in en Karma verstuurt het cadeau. De app is in Nederland trouwens nog niet beschikbaar.

Het bedrag voor de overname is niet bekend maar de overname moet Facebook waarschijnlijk helpen alternatieve bronnen van inkomsten aan te boren zodat het bedrijf minder afhankelijk wordt van advertenties. De oprichters van Karma zeggen dat de overname door Facebook het ‘sociaal schenken’ naar een hoger plan zal tillen.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief