Geef je Nokia Lumia een mep op hem stil te krijgen
Nieuws

Geef je Nokia Lumia een mep op hem stil te krijgen

maandag 17 september 2012 11:01

Microsoft heeft een patent ingediend om de beltoon te dempen door je smartphone een ferme tik te geven.

Iedereen vergeet wel eens zijn smartphone op stil te zetten. Dat vinden sommigen niet zo erg (neem bijvoorbeeld treinreizigers), maar een rinkelende ringtone tijdens een bioscoopbezoek of begrafenis is erg vervelend. Het meest beschamende is dat je de smartphone al rinkelend uit je zak of tas moet krijgen - en dat gaat dan altijd veel langzamer dan normaal - om deze na enkele seconden op stil te zetten.

Daar heeft Microsoft iets op gevonden. Mocht je smartphone onverhoopt op de verkeerde plek gaan rinkelen, kun je het toestel met de vlakke hand een klap geven om deze stil te krijgen. Dat laat het door Microsoft aangevraagde Whack-patent zien. Het is mogelijk dat de nieuwe Lumia of toekomstige Lumia over deze 'whack based audio control module' gaat beschikken. De nieuwe audiomodule houdt in dat het audiosignaal wordt gecontroleerd (lees: gedempt) door plotselinge druk op het toestel.

Ik vind het een geweldige vondst. Geen knalrood hoofd meer als je de rinkelende smartphone uit je zakt probeert te persen, maar gewoon een tik op de achterkant van het toestel geven. Het is simpel, snel en gaat je gegarandeerd wat schaamtevolle momenten besparen.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Sowieso is de beste oplossing voor alles: erop slaan! Gewoon keihard vol in de face. Waar slaat dit nou weer op? Op jouw face. En op mn nokia en op alles. Playaaaahh

 

De Nokia 6600 fold (3 jaar oud?) had deze functie al...

 

Nieuwsbrief