Geen Facebook voor Jan met de korte achternaam
Nieuws

Geen Facebook voor Jan met de korte achternaam

maandag 09 juli 2012 10:15

Facebook wantrouwt korte achternamen. Als bewijs vragen ze een kopie van je paspoort. Wil je dat niet, dan blokkeren ze je account. 

Als je achternaam Fu, Eg, of Li is, kan dat aanleiding zijn voor Facebook om je account te blokkeren. Facebook hanteert een strikt namenbeleid en bij twijfel over de echtheid van je voor- en achternaam zal Facebook een kopie van je paspoort willen zien. Doe je dat niet dan wordt je afgesloten, schrijft Metro. Dat overkwam ene Sam Eg, wiens achternaam daadwerkelijk Eg is. “Vanwege het namenbeleid van Facebook moest ik mijn echte naam invoeren. Eg is mijn echte naam. Toegang tot mijn account krijg ik alleen door een kopie van mijn paspoort op te sturen.”

Volgens de Nederlandse Facebook-woordvoerder Damaris Beems hanteert Facebook nu eenmaal een beleid van ‘echte mensen, echte namen’. Het bedrijf voert automatische controles uit waarbij soms per ongeluk een persoon die wel zijn echte achternaam gebruikt, afgesloten wordt. De laatste tijd worden nu ook mensen met zeer korte achternamen geblokkeerd. Het merkwaardige aan het beleid is dat gebruikers die een aannemelijke achternaam verzinnen wel door de id-controle glippen.

Zo verzon Pieter Eg, de broer van Sam, een achternaam waardoor hij wel gewoon z’n Facebook-account kon gebruiken. Bovendien meet Facebook met twee maten. Bedrijven, merken en artiesten die geen ‘echte identiteit’ hebben kunnen wel gewoon een fanpagina aanmaken.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Yep, is mij gisteren overkomen, ik heb altijd var go gebruikt, vroeg me al of hoe ze wisten dat dat niet mijn echte achternaam was. Maar het was dus een lucky shot omdat het kort is..

 

Asocial network aan het worden. Hoe lang nog gratis ?

 

When you get it for free, you're the product.

 

Dat een artiest met zijn/haar artiestennaam een fanpage kan maken lijkt me logisch. Dat is de naam waaronder ze in de buitenwereld bekend zijn.

 

@Sturkenbaum mooie oneliner maar heb me op wikipedia nooit een product gevoeld. Of is er een verschil ?

 

Wikipedia is regelmatig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Niet echt gratis dus ;)

 

Nieuwsbrief