Geen iPhone 5 door te grote LTE-chips
Nieuws

Geen iPhone 5 door te grote LTE-chips

woensdag 05 oktober 2011 14:44

Dat Apple niet met een iPhone 5 komt, is deels te wijten aan de trage opkomst van 4G.

Apple zou niet tevreden zijn met de staat van de chips die nodig zijn voor 4G, ook bekend als LTE. Analist Will Strauss van Forward Concepts meent dat Apple wacht met een iPhone 5 totdat de LTE-chips compacter zijn geworden. De huidige LTE-toestellen als de HTC Thunderbolt gebruiken twee chips en die zouden niet passen in Apple's huidige toestelontwerp. 

De iPhone 5 met 4G aan boord zou pas eind 2012 of medio 2013 kunnen verschijnen, stelt ook onderzoeksbureau IHS in reactie op de bekendmaking van de iPhone 4S. IHS denkt dat er dan pas een LTE-chip beschikbaar is die goed genoeg is voor Apple's strenge criteria. Apple wil volgens IHS alleen LTE ondersteunen als zijn toestellen er niet duurder, groter of minder energiezuinig van worden.

Een grote noodzaak voor de overstap op LTE is er bovendien voor veel consumenten nog niet, nu de downloadsnelheden van 3G ook steeds meer omhoog gaan. De iPhone 4S ondersteunt nu ook 14 mbps downloads.

De iPhone 5 zou in elk geval wel een ander ontwerp moeten krijgen. De huidige LTE-chips vergen te veel ruimte in de behuizing van de iPhone, stelt chipexpert Anand Shimpi van Anandtech. 'Er is geen plek voor een extra chip om LTE mogelijk te maken zonder de grootte van de batterij te verkleinen of de dikte van de telefoon te verhogen.' Apple lanceert meestal geen producten die dikker zijn dan het vorige model.

LTE maakt hogere download- en upsnelheden mogelijk en staat bekend als de vierde generatie mobiele netwerken (4G) In Nederland kan het nog twee jaar duren voordat een LTE-netwerk in de lucht is. Een deel van de 4G-frequentieruimte moet nog worden verdeeld. Zie ook de uitlegparty over 4G uit januari.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Vindt de theorie die ik op een ander blog las meer logischer. In het artikel: De echte reden waarom de iPhone 5 niet is aangekondigd, op de <a href="http://www.5iphone.nl/">iPhone 5</a> website gaven zij aan dat het een strategie is van Apple, dat mensen met een iPhone 4 contract - meestal 2-jarig - pas volgend jaar kunnen verlengen. Vandaar dat nu een ander instapmodel is geïntroduceerd om meer klanten te werven en volgend jaar pas de iPhone 5.

 

Zo, dat is inderdaad veel meer logischer.

 

Lijkt mij inderdaad logischer... Erg zonde! Maar het verlies van Steve Jobs is nog erger...

RIP Steve

 

ja das meer logischer :|

 

Ja meerderder logischer

 

Meestst logischst

 

Meest strategisch...

 

Oftewel de klanten die een s-model (3gs/4gs) kopen, lopen dus continu achter de feiten aan. Die zitten namelijk in een andere cyclus. Oftewel koop geen s-model maar wacht op 5?

 

Het allermeest logisch is nog dat je een iPhone altijd moet kopen met 1 jaar abbo, anders ben je standaard genaaid.

 

Ik zit in de s cyclus. Ik heb nu een 3s, over een maand een 4s en over 2 jaar een 5s... Prima hoor, want bij de 3 werden problemen weer opgelost in het 3s model en de het antenne probleem van de 4 is ook weer oplost in de 4s. Dus laat mij maar lekker in deze cyclus zitten...

 

Apple producten kennen toch geen mankementen? Althans als ik de fanboys mag geloven, dan ben ik de enige met een Ipad/Iphone die wel problemen heeft gehad. Je betaalt uiteindelijk net zoveel voor een geupgrade 4G als voor een nieuwe 5. Je wilt toch een nieuwe telefoon en geen upgrade van een oud model?

 

Gewoon ABO van een jaartje, prima cyclus!

 

Nog logischer is om geen iPhone bij een abo te nemen maar hem gewoon los te kopen met een sim-only abo. Is veel goedkoperder en dus meestst logischst. Tenzij je graag genaaid wordt natuurlijk.

 

Vier esssssss.....

 

er komt geen 'iphone 5' meer hoor;
Apples nummering voor de 4S was:
1. iPhone
2. iPhone 3G
3. iPhone 3GS
4. iPhone 4

de vijfde iPhone is dan de iPhone 4S, er komt geen iPhone 5 meer lijkt mij aangezien dat dan de zesde iPhone is en de iOS versie dan niet meer gelijk zal lopen met de iPhone nummering; IMHO hadden ze de 4S gewoon de 5 kunnen nummeren zal het een stuk makkelijker maken (waarom een nummering invoeren om die daarna weer te laten vallen?)

 

Gefilosofeer allemaal.. Als je kijkt naar Apple\'s traditie is het logisch dat er nu eerst een 4s komt (3G, dan 3Gs, net zo dus), en dan een volgend echt nieuw model.\nIk kan me voorstellen dat ze dat ook wel prettig vinden zo; laat de concurrenie nu maar denken dat Apple na Steve\'s aftreden zelf bijna dood is, maar intussen werken ze gewoon door aan alweer baanbrekende technologie om al die copycats over een jaartje weer lichtjaren achter zich te laten. Niets tegen copycats overigens, die moeten er ook zijn; Apple kan niet 6 miljard mensen van spul voorzien, dus dat doen anderen wel, maar die moeten dan wel ophouden met zeiken dat zij origineler zijn. Kijk naar de prodecten en de baanbrekende trucs die Apple er mee uitgehaald heeft en \'get real\'...

 

Wat een gezeur.. De s m

 

De s modellen zijn gewoon een volgende stap. Iedereen is zo verwend dat er gepiept wordt omdat het in hetzelfde kastje zit. Het gaat toch om de techniek? In de 4s is dat geen nuffige upgrade hoor. Alsof elk HTC model wild verschilt van de anderen. Piepzeurders.

 

Eens met alle logica! Pure strategie

 

@bezoeker, die zegt dat een 3gs/4gs iphone bezitter steeds achter de feiten aanloopt.........is dit wel waar? Tenslotte heeft hij/zij een upgrade ( dus beter en nieuwer) dan diegene met een 3g/4g. Die zal moeten wachten op de uitgeklede versie 5, en loopt achter zodra er een 5s uitkomt. \nDenk overigens niet dat je hoe dan ook de plank mist slaat, gelijk welke versie iphone je aanschaft. \n\nR.I.P. Steve.

 

Tja..logisch allemaal.

 

misschien krijgen we eerst de 4s en nog keer 4gs moet natuurlijk wel richtlijnen in blijven anders had de 4s ook wel iPhone 5 kunnen heten,

 

4s(teve)

R.I.P.

 

Ik ga morgen lekker een iPhone 4 kopen - die S versie kan een ziekte krijgen, zie h

 

Nee koop geen iphone! Je bent anders geen trotse Android gebruiker

 

De 5 komt er niet,hij heet gewoon iPhone 4S en dan om Jobs te eren een iJob \nEen gebruiker

 

Nieuwsbrief