Gehaktballetjes van kweekvlees op de Dutch Design Week
Nieuws

Gehaktballetjes van kweekvlees op de Dutch Design Week

zaterdag 20 oktober 2012 10:35

De Nanosupermarkt toont producten die door verbeelding en technologie daadwerkelijk mogelijk zijn over tien jaar.

Nieuw in de supermarkt: in een laboratorium gemaakte gehaktballetjes van kweekvlees, een buikriem die overtollig vet omzet in elektriciteit en een Twitter-implantaat. Je begrijpt dat het hier niet om het aanbod van Appie of Dirk gaat maar om de nanosupermarket.

De nanosupermarket laat verbluffende en verontrustende producten zien die in de komende tien jaar op de markt zouden kunnen komen. Geen fictieve wensen maar producten die door middel van manipulatie van structuren op atomair en moleculair niveau technisch gezien daadwerkelijk mogelijk zijn. De expositie presenteert geen toekomstvoorspellingen maar een mix van wetenschap en verbeelding die ons helpt te bepalen welke toekomst we eigenlijk willen. Eerder stond al de 'alle wijnen tegelijk in één fles' nanowijn met superkleine smaakcapsules in de supermarkt. Onder de elf nieuwe producten vind je ook medicinale sushi en de Rayfish-sneakers gegroeid van genetisch gemodificeerd roggeleer.

De nanosupermarket is van 21 tot en met 28 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven open. Rondgeleid door ervaren supermark- medewerkers, kunnen bezoekers de wenselijkheid van deze producten ervaren en bediscussiëren.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief