Gekkenhuis: Mediamarkt geeft ruimtereis weg
Nieuws

Gekkenhuis: Mediamarkt geeft ruimtereis weg

vrijdag 26 oktober 2012 12:09

Bij de Mediamarkt kan je als actie een ruimtereis winnen, of er eentje kopen voor 73 duizend euro.

De Mediamarkt gaat als actie om z'n 12,5 jarig bestaan in Nederland te vieren een ruimtereis weg geven aan een klant. Ook is de ruimtereis de komende week te koop voor 73.333 euro. Mediamarkt-klanten maken kans op de prijs als ze de komende tijd een bepaald Samsung-product kopen. Wie de reis wil bestellen, moet ook een aantal Samsung-producten kopen in de Mediamarkt, die dienen als aanbetaling voor de 73 duizend euro. Mediamarkt presenteert de actie met de slogan 'Gekkenhuis'.

De reis wordt uitgevoerd door het bedrijf SXC, dat medio 2014 denkt te starten met het uitvoeren van ruimtereizen. De trip duurt ruim een uur waarbij de passagier vijf tot zes minuten gewichtsloosheid ervaart op 100 km boven de aarde. Er is in de shuttle Lynx MK II plek voor een persoon naast de piloot. Per provincie pikt Mediamarkt een winnaar, die samen met een deelnemer met wildcard tijdens een finale begin januari strijden om de hoofdprijs. Als een winnaar om wat voor reden niet meer de ruimte in kan of durft, kan hij de prijs in overleg overdragen aan een ander, vertelde medewerkers vrijdag bij de presentatie.

Met de eerste vluchten van SXC gaan trouwens ook enkele BN'ers mee, onder wie Doutzen Kroes. De deelnemers verblijven in Californië of op Curacao. Ze krijgen vooraf een astronautentraining. Binnen 3 minuten na de lancering is een snelheid van Mach 3 bereikt, na 59 km gaan de motoren uit en zweeft de raket door tot 103 km als de gewichtsloosheid wordt bereikt. De normale prijs van de ruimtereis bedraagt 95 duizend dollar.

SXC vertelde vrijdag dat de eerste testvlucht van het bedrijf in maart plaatsvindt. Voor de Mediamarkt bij Bijlmer-Arena staat nu een model van de shuttle die de grootte goed zou moeten benaderen. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ik zou wel met zo'n Felix-balon omhoog willen. Lijkt me veel cooler. Springen hoeft niet, maar gewoon een uurtje chillen op 40km hoogte is volgens mij helemaal top. Dit SXC gebeuren is in 10 minuten bekeken, ben je net klaar met het kijken naar de kont van Doutzen.

 

Toffe actie, jammer dat je Samsung moet kopen, wil juist mijn Samsung mobiel vervangen voor een Sony, al een prima Samsung tv staan en voor laptops hoef je volgens mij ook niet bij Samsung te zijn :(
Of moet dit juist overtuigen om onnodige aankopen te doen!
Vraag me overigens wel af wat die wedstrijd inhoud na de provinciale winst. Kennis test, fysieke uitdagingen...?

 

Nieuwsbrief