Geruchten: iPhone 5S in vijf kleuren, sneller Wifi in Macs
Nieuws

Geruchten: iPhone 5S in vijf kleuren, sneller Wifi in Macs

woensdag 02 januari 2013 19:30

De eerste Apple-geruchten van 2013: de 'iPhone 5S' verschijnt in meerdere kleuren en groottes. En de nieuwe Macs krijgen sneller Wifi.

Het jaar is nog geen twee dagen oud of er doen alweer meerdere geruchten over nieuwe Apple-producten de ronde. Dat hoort nu eenmaal bij vooruitblikken. Het meest opvallende gerucht komt van Topeka Capital Markets-analist Brian White. Hij meldt dat de volgende iPhone in meerdere kleuren en schermgroottes beschikbaar komt. "De volgende iPhone biedt meer keuzes voor klanten." 

Er komt volgens White (tja) keuze uit vijf kleuren: roze, geel, blauw, zilver met wit en zwart met grijs. Wie nu een smartphone met een opvallend kleurtje wil, komt al snel uit bij Windows Phones. Nokia heeft zelfs in commercials al afgegeven op de kleurloze iPhone-massa.

De iPhone 5S zou volgens White ook in twee verschillende schermformaten beschikbaar komen. Als dat klopt, dan is het voor het eerst dat hetzelfde iPhone-model in meerdere groottes te koop zal zijn. Maar of de analist het bij het rechte eind heeft, blijkt pas over een maand of vijf. De eerste productie van de nieuwe iPhones start volgens White in maart of april, waarna het toestel eind mei of in juni in de winkels zou moeten liggen.

Die naam iPhone 5S is natuurlijk nog onzeker, het zou ook zomaar iPhone 6 kunnen worden. Wel duidelijk is dat Apple al bezig is met het testen van een nieuw iPhone-model en iOS 7. In serverlogs doken de afgelopen dagen verwijzingen naar de codenaam 'iPhone 6,1' op.

Het tweede gerucht is dat Apple zijn nieuwe Macs later dit jaar gaat voorzien van een nieuwe chipset van Broadcomm, die de nieuwe snellere ac-variant van Wifi ondersteunt. Wifi-ac is de vijfde generatie wifi en biedt onder meer hogere doorsnelheden dan het huidige wifi-n. De eerste thuisrouters met wifi-ac zijn sinds enkele maanden te koop, maar nog weinig computers ondersteunen de jonge draadloze standaard.

Volgens The Next Web heeft Apple over het gebruik van de nieuwe wifi-chips een deal gesloten met Broadcomm. Hierdoor moeten toekomstige iMacs en Macbooks bijvoorbeeld ook nog stabieler kunnen streamen via AirPlay. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Wifi is leuk op de boerderij, maar hier in de stad heb je er geen zak meer aan. Wifi-files hebben het helemaal onbruikbaar gemaakt. 45 netwerken staan er in de lijst op mijn mac. Ik ben weer wired. Iemand nog een tip voor een POE lightning charger/tcp adapterplug? Heb ik ook weer internet op mijn iPad.

 

O god.. Was Jobs er nog maar. De simpliciteit van Apple was juist heerlijk. Geen keuze, gewoon één goed product dat iedereen wil hebben.

 

Ik ben ook bang dat de charme met Steve Jobs het graf is in gegaan.

 

Ik vond die gekleurde iPod's al afschuwelijk maar je telefoon in zo'n kleurtje kan echt niet. Ik vindt (als je er behoefde aan hebt) dat je je iPhone kan pimpen met een gek hoesje. Ik had zelf ook ooit een knal geel hoesje gekocht omdat ik het contrast leuk vond staan, dure iPhone -> goedkoop fel geel hoesje. Maar daar raak je echt na enige tojd op uitgekeken. Zou zelf dus ook nooit zo'n gekleurde iPhone nemen..

 

En het ook met Laura eens, Jobs zou zoiets nooit laten uitbrengen.
Mijn vader leest het boek 'Steve Jobs' en zei dat hij echt een perfectionist was en dat hij na 6 maanden werk aan de 1e iPhone de dag van te voren het had afgeblazen omdat hij het toch niet helemaal goed vond.

 

Ken je klassiekers:
Eerste wapenfeit van Jobs back on the job was de iMac, en die kwam al snel in 5 enorme fantakleuren.

En met die perfectie valt het ook wel mee:
Waarom krijgen we 5 jaar nadat de witte Mini en de witte iMac eruit zijn, nog steeds van die smerige witte kabels bij de Macs? Zijn er nog een paar dozen over?
Bij de mini is het plastic rond de poorten netjes zwart, maar bij de iMacs gluurt er overal zo'n vies wit plastic randje rond de poorten.
Ooit een nieuwe iMac uitgepakt. Boek Jobs gelezen? De beleving begint bij de doos. Prima gelukt bij de iPod/Phone/Pad en Mini, maar bij de iMac is het armoe troef. En dat voor hét premium product. Komaan, ook Jobs liet genoeg slippen.

 

Mensen! Doe niet zo zielig.

 

Wel grappig dat er een hele batterij mensen is die het leuk vind om fanta-renders van nieuwe Apple producten te maken, en nog leuker is dat alle blogs, Bright incluis, die onzin dan ook nog gaan lopen posten.

 

We hebben het over lak, daar draait een gemiddelde productie bedrijf zijn hand niet voor om. En als je het niet mooi vind, koop je toch een zwarte.

 

Ik heb er mooi lak an.

Ontopic. Gewoon twee kleuren houden. Niet meedoen met de massa, maar de massa sturen.

 

De innovatie wordt steeds minder bij Apple dus dan gaan ze het proberen met leuke kleurtjes en verschillende formaten om toch nog meer aan te sluiten bij de wensen van de consument! Waar is de arrogantie en het zelfvertrouwen gebleven dat hun product het beste is! Daar was Apple juist zo goed in! Weinig keus, herkenbaarheid, redelijk exclusief en duur! Heb zelf ook met alle tevredenheid een iPhone gehad maar ben nu overgestapt naar een HTC, puur omdat ik een groter scherm wilde hebben! De schermen van de huidige iPhone vind ik alsnog te klein en de beeldverhouding klopt ook niet! Specificaties lopen ook achter op de concurrentie.. Tijd om je aandelen Apple te verkopen als je die hebt! Ze hebben mooie producten maar de concurrentie heeft die nu ook voor een betere prijs en/of met betere specificaties!

 

Ach, ben al jaren Apple fan en gebruiker.
Tis en blijft gewoon een bedrijf dat winst moet maken al is het maar om de aandeelhouders te pleasen. En als ze dan spulletjes maken in vrolijke kleurtjes so be it.
Het gebruik en degelijkheid zal er niet onder lijden. En als consument heb je altijd nog de keuze of je hun spullen koopt of niet.
Persoonlijk vind ik het wel mooi die kleurtjes

 

Wat meer keuze bij Apple zou niet verkeerd zijn. Ze hoeven niet stapels modellen uit te spugen zoals Sony, maar wat variatie in kleur en scherm grootte kan geen kwaad.

 

@bert
Je moet even een linksys router kopen en er dd-wrt opzetten. Dan zet je de uitzendpower op maximaal, en koop je er voor 12e ook nog eens betere antennes voor. Druk je zo alle andere netwerken 'uit de lucht'. Tot men gewoon een groot publiek 'mesh' netwerk heeft is dat helaas de beste oplossing.

 

Nieuwsbrief