Google blokkeert boek Facebook-overloper
Nieuws

Google blokkeert boek Facebook-overloper

woensdag 13 juli 2011 15:23

Google blokkeert de publicatie van een boek over Google+ en sociale netwerken door een ex-medewerker die naar Facebook is overgestapt.

Paul Adams werkte voor Google's researchafdeling aan een onderzoek naar sociale netwerken, waarvan een deel is verwerkt in Google+. In januari ging Adams echter bij Facebook aan de slag. In de tussentijd schreef hij een boek over het onderzoek met de titel Social Circles. Google blokkeert nu echter de uitgave van dat werk.

Adams is pisnijdig en heeft er een lang blogbericht over geschreven. 'Het vakgebied heeft dit boek nodig. Het is zo ironisch dat juist Google dit blokkeert', aldus Adams.
Voordat hij Google verliet, had het bedrijf geen problemen met het boek. Daarna moest hij met publicatie wachten tot de start van Google+. Maar nu wil Google het boek helemaal niet meer zien verschijnen.

Adams is het er niet mee eens omdat zijn boek geen bedrijfsgeheimen onthult en vooral is gebaseerd op onderzoeken van derden. Elk Google-onderzoek waar hij naar verwijst, zou zich al in het publieke domein bevinden. Het boek Social Circles lijkt er voorlopig niet te komen, maar Adams belooft wel een ander werk over social media genaamd Grouped, een duidelijke verwijzing naar Facebook Groups. Adams zegt echter bij Facebook te werken aan onderzoeken naar advertenties. 'Ik probeer uit te vinden hoe mensen beter met hun vrienden over bedrijven kunnen communiceren. Ik werk niet aan Groups of Friend Lists.'

Deze week verschijnt wel een ander boek van een andere ex-Google-medewerker, Douglas Edwards, medewerker nummer 59 in 1999. Hieronder een video van een 'vrimibo' bij Google uit 1999 met vanaf 06:22 een jolig onderonsje tussen oprichters Sergey en Larry.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

zo veel taart op vrijmibo?

Het is een verjaardag...... vandaar dat Sergey op het laatst Happy birthday tegen Larry zegt.....

 

Het filmpje is genomen tijdens een TGIF, een afkorting voor: Thank God It's Friday. En ja, het was ook zijn verjaardag geweest.  Vandaar dat Larry die stoel krijgt

 

wow nog nooit zoveel nerds gezien!

 

Is toch vaag? Hebben die gasten geen concurrentiebeding?

 

google heeft gelijk .

 

Lijkt wel een scene uit The Office

 

Na 10x het woord euhhh in 20 sec maar weer uitgezet.

 

Nieuwsbrief