Google Chrome populairste wereldwijd maar voor hoe lang nog?
Nieuws

Google Chrome populairste wereldwijd maar voor hoe lang nog?

woensdag 13 juni 2012 16:55

Vroege gebruikers van Windows 8 kunnen nu ook een Metro-app van Google's Chrome-browser instellen. Maar IE is voorlopig beter.

Google Chrome passeerde vorige maand Internet Explorer als populairste browser wereldwijd (niet in Nederland overigens), maar de situatie kan wel weer eens in het voordeel van IE veranderen als Windows 8 aanslaat. Google werkt hard aan een Windows 8-versie van Chrome maar de standaard IE-browser schijnt in de bekende Metro-stijl van Windows 8 vooralsnog een stuk beter te zijn. De Metro-apps hebben de nieuwe user-interface met dezelfde looks als in Windows Phone.

Google heeft afgelopen weekend wel een nieuwe versie van Chrome in de Metro-stijl van Windows 8 uitgebracht. De browser is in het nieuwe systeem een hybride tussen desktop en 'Metro'. De jongste Chrome-versie is ook in te stellen als standaardbrowser in de Windows 8 Release Preview, die op 1 juni verscheen. De Metro-app moet ook goed werken op tablets. Google's browser staat overigens nog niet in Microsofts nieuwe Windows Store.

Chrome's Metro-app heeft net als de desktopvariant allerlei synchronisatiefuncties en extensies. Ook ondersteunt hij Adobe Flash, wat nog altijd erg prettig is om alle sites er ook op tablets goed uit te laten zien. Maar meerdere typische Metro-elementen, zoals swipen om vooruit en terug te bladeren, worden nog niet ondersteund. Een paar van de charms - de nieuwe zijbalken in Windows 8 - zijn wel beschikbaar, zoals die voor het delen van links en chatten. Een veegbeweging van de bovenkant naar beneden activeert een nieuwe fullscreen-modus.

Maar al met al is Chrome volgens The Verge op Windows 8 voorlopig nog niet zo goed als Internet Explorer, doordat de browser zich niet helemaal houdt aan de nieuwe interface-richtlijnen van Microsoft. Aan Google om daar, zoals gebruikelijk, met een stroom updates verandering in te brengen. Maar bij de introductie van Windows 8, over enkele maanden, kan IE de achterstand weer iets gaan goedmaken.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ik denk dat Windows 8 het voorlopig niet gaat worden. Het lijkt mij weer een gevalletje ME/Vista.

Dus heeft Google alle tijd om Chrome geschikt te maken.

 

Ik denk van wel

 

WIndows 8, het zal vast leuk zijn voor kinderen, ouderen en huisvrouwen die het liefste geen keuze hebben, en al zeker niets speciaals met hun comp willen kunnen. En zelfs deze doelgroep zou ik doorverwijzen naar een Apple (zelfde doelgroep, opties etc). Ik heb windows 8 geprobeerd. maar probeer maar eens een programmaatje terug te kijken. In de browser kun je niet eens silverlight (van microsoft zelf!) installeren! windows 8 ziet er leuk uit, maar het is een stap achteruit...

 

Apple zegt Google is Evil, Apple is dat inmiddels zelf ook. Kun je nog ergens een beetje leuk computeren? Ik had nog vertrouwen in Mickeysoft, maar nu ze in Windows 8 nog meer op de Appletour gaan begin ook ook daaraan te twijfelen.

De beste computer allertijden is de MacMini Core i7 gehacked met 10.6 Snow Leopard aan boord, en deze titel gaat ie met de huidige trends de komende 10 jaar niet verliezen. Deze machine is met wat geduld nog van het beste OS ooit te voorzien (Snow Leopard), maar Apple maakt dit steeds lastiger.

 

Nieuwsbrief