Google Drive komt er nu echt aan
Nieuws

Google Drive komt er nu echt aan

donderdag 09 februari 2012 15:31

Het gerucht gaat al jaren, maar betrouwbare bronnen zeggen dat Google nu op het punt staat de opslagdienst Google Drive te lanceren.

Hopelijk komt aan het eindeloze wachten binnenkort een einde. Ik ben een beetje Dropbox-moe geworden door de slechte keuzemogelijkheden voor opslaglimieten en langzame verbinding. Google Drive wordt een grote concurrent van Dropbox (en iCloud), waar je - waarschijnlijk - via het web, desktop en smartphone altijd je bestanden kunt bereiken. De opslagdienst moet de 'komende weken of maanden uitkomen'.

Google Drive is de meest logische stap na Docs, Picasa en Music. Sinds 2006 gaat het gerucht dat Google Drive er aan komt en vorig jaar september liet een Google-medewerker tijdens een presentatie per ongeluk de opslagdienst zien (zie vage afbeelding links). De huidige prijzen van opslagruimte bij Google zijn een paar euro voor 20 gigabyte. Omdat je bij Dropbox minimaal 50 gigabyte moet kopen voor een hogere prijs, is het aanbod bij Google erg aantrekkelijk.

De opslagdienst zal voor de 'normale gebruiker' gratis zijn. Dit betekent dat je standaard een opslaglimiet van een paar gigabyte krijgt. Ga jij Google Drive gebruiken als het eindelijk eens wordt gelanceerd?

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Het zal wel weer allemaal in USA gehost worden en dus traag zijn voor ons.

Wel een stap die nodig is om de chromebook van de grond te krijgen.

Ik zal het gebruiken voor een truecrypt volume. En er dan bestanden in backupen

 

Nee, ik blijf bij livedrive, 2tb voor 7 euro per maand, en nog redelijk snel ook

 

Ik gebruik dropbox dagelijks. Misschien dat google me het nog makkelijker kan maken. Niet dat ze dat vaak doen, maar een dropbox van 2gb of 50gb is een absurd verkoopschema.

 

Google heeft grote servers in Nederland, dus dit hoeft niet langzaam te worden...

 

Wist niet dat google een datacenter heeft in NL. Dacht dat de dichtsbijzijde net onder Luik, belgie lag.

 

Google heeft sinds 2008 een datacenter in de Eemshaven, lees dit maar eens:
http://goo.gl/jy8dW en http://goo.gl/th13y

Helaas ontbreken de foto's bij die laatste link.
Overigens had Google al langer een datacenter in de stad Groningen.

We hoeven niet bang te zijn voor traagheid bij de nieuwe dienst van Google. Je merkt nu toch ook niets van traagheid als je grasduint in wat Google heeft opgeslagen?

 

Ik gebruik nu 45 van de 50.25 GB in mijn dropbox. Als google me de mogelijkheid bied om oude versies van bestanden terug te zetten en dezelfde opslaggrote bied ben ik bereid het te gaan proberen (als de prijs goed is)

 

helemaal in combinatie met docs, music en gmail. met 1 klik een email bijlage in je drive, en te bewerken met docs of overal af te spelen met music. lijkt me te gek.

 

Misschien wat docs. Muziek en dergelijke ga ik daar niet op plaatsen. Al een keer eerder werd dat als illigale content beschouwd waarop alles werd verwijderd....

 

De oude reus uit Redmond doet dit al jaren en beter: SkyDrive. Kost niks, 30Gb, en als het te weinig is heb je met een paar klikken nog een account.

 

Ik neem nu al betaalde opslag af van Google voor met name de foto's. Dus een gDrive (ofzo) is voor mij een kleine vervolg stap.

Maar, ik vind wel dat Google iets minder moet pushen met Google+. Picasa bestaat bijvoorbeeld nog wel, maar ook weer niet. De hele interface van delen e.d. is helemaal geënt op andere Google+ gebruikers.

En ik hoop ook dat het Google Docs interface gedrocht dan gewoon op een folder structuur oid wordt gebaseerd. Net als bij DropBox, want dat is wel fijn aan deze service.

 

google heeft hier prima datacenters, en er komen er steeds meer bij, dus dat zal geen probleem zijn

 

Eindelijk - doe ff ook een android app er bij Google!

 

Nee, heb een synology server staan, kan ik ook altijd en overal bereiken :)

 

Nieuwe voorwaarden Google goed gelezen? Kijk maar uit...!

 

Nieuwsbrief