Google en LG komen met nieuwe Nexus-telefoon
Nieuws

Google en LG komen met nieuwe Nexus-telefoon

zaterdag 06 oktober 2012 10:19

Dit keer werkt LG met Google samen aan een nieuwe Nexus-smartphone, die al eind deze maand zou worden aangekondigd.

Na HTC en Samsung werkt Google nu samen met LG aan een nieuwe Nexus-smartphone, meldt Cnet. Het toestel, dat zou lijken op de recente Optimus G, zou al volgende maand op de markt komen. De nieuwe Nexus zou nog geen naam hebben, al ligt Optimus Nexus voor de hand.

De website Modaco heeft de specificaties van het apparaat gemeld: een quad-core processor, 2 gb RAM, een scherm met 1280x768 resolutie (grootte nog onbekend), een 8 megapixelcamera en 8 of 16 gb opslaggeheugen. Een microSD-slot zou ontbreken, de accu zou niet zijn te verwijderen, en het toestel biedt ondersteuning voor draadloos opladen.

De nieuwe smartphone zou een van de eerste zijn met de nieuwe 4.2-versie van Android. Maar volgens Cnet zou LG mogelijk niet als enige een Nexus-toestel introduceren, omdat Google met meerdere fabrikanten zou samenwerken. De vorige Nexus was de Galaxy Nexus gemaakt door Samsung.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

psst... geen andere manier dan dit als reactie te plaatsen maar: "...en het toestel biedt toestel voor draadloos opladen." ?

 

dank. verbeterd.

 

Waar blijft de Motorola Nexus? Of ben ik de enige die zich dat afvraagt?

 

Denk dat de Motorola nexus er voorlopig niet aan zit te komen. Google wil natuurlijk niet het beeld creëren dat Motorola nu voorrang heeft, ze willen ervoor zorgen dat andere fabrikanten van android gebruik blijven maken... Bovendien zijn er Motorola op dit moment reorganisaties, dus het is maar te zien welke telefoons ze überhaupt zullen presenteren...

 

Hoop niet dat ze weer regio gebonden versies uitbrengen van deze Nexus , zoals dat met de huidige Samsung Nexus , het geval is.Dat was ook de reden waarom ik mijn in Nederland gekochtte Galaxy Nexus maar niet naar Jelly-Bean kon updaten, omdat mijn Nexus exemplaar één van de vele versies betrof die niet door Google zelf kan worden geupdate...
Yakju en bedankt, toch vind ik de vorm van de optimus wel een goede keus.

 

Nieuwsbrief