Google leert gebruikers beter Googlen
Nieuws

Google leert gebruikers beter Googlen

woensdag 11 juli 2012 16:15

Lang niet iedereen haalt alles uit de zoekmachine, Google maakt van elke gebruiker nu een powersearcher.

Je zou door al Google’s andere bezigheden haast vergeten hoe het bedrijf groot is geworden: als krachtige zoekmacine. Toch komen veel mensen niet veel verder dan lukraak wat steekwoorden in het zoekveld te gooien. Dat kan beter, daarom begon gisteren de korte online cursus Power Searching with Google. In anderhalve week leren deelnemers aan de hand van voorbeeldfilmpjes met bijbehorende activiteiten hoe ze zo’n beetje elke zoektaak op Google beter, sneller en slimmer kunnen volbrengen.

Voor wie geen zin heeft in een filmpje is de les ook als Google doc verkrijgbaar. Met elke les ben je zo’n 50 minuten zoet. Na een soort peiling van waar je qua Google-ervaring op dit moment staat, begint de eerste les met een algemene intro. Die les staat al online maar bevat voor een beetje Googelaar geen grote verrassingen. Wel merkte ik dat de interactieve vragenlijst die je na elke les krijgt, motiverend werkt. Ook is het mogelijk via Google diensten als Hangouts direct contact op te nemen met zoek-experts.

De lessen zijn onderverdeeld in verschillende blokken met tussendoor steeds zo’n interactieve vragenlijst. Vandaag komt de tweede les over het interpreteren van zoekresultaten online, morgen belooft het met advanced techniques al wat pittiger te worden. Na een weekendpauze gaan de lessen volgende week dinsdag weer door. Om mee te doen moet je je wel inschrijven, dat kan nog tot 16 juli. 

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Correctie: het is in dit artikel "zon" maar het moet zijn "zo'n" het is namelijk een samenvoeging van de woorden zo & een

 

Nieuwsbrief