Google is vandaag jarig en viert dat met flinke korting op apps
Nieuws

Google is vandaag jarig en viert dat met flinke korting op apps

donderdag 27 september 2012 13:52

Veertien jaar is de zoekgigant, browser-bouwer, smartphone-software-maker, vertaler, cartograaf en all-round alweter vandaag.

Bij Google vieren ze vandaag de veertiende verjaardag van het bedrijf waar Larry Page en Sergey Brin in 1996 als studenten aan begonnen. Ontevreden over de oppervlakkige manier waarop toenmalige zoekmachines werkten (hoe vaker een woord voorkwam, hoe hoger op de lijst), gingen ze zelf aan de slag. Ze ontwikkelden PageRank, de methode die sites beoordeelt en ordent op hun relevantie en onderling aantal relevante links. 

Even heette de zoekmachine die ze rond PageRank bouwden BackRub, uiteindelijk gingen ze voor Google, naar het woord googol: een 1 met honderd nullen. Officieel werd Google een bedrijf op 4 september 1998, hun verjaardag werd in het verleden soms op 7 september gevierd. Hoe het ook precies zit, eenmaal opgericht ging het snel met de zoekmachine. In 2000 kregen we een Nederlandse versie, in 2004 ging het bedrijf naar de beurs, in 2005 begon Maps (toen Local) en kochten ze Android. 

De zoekpagina is nog even simpel als altijd, de bezigheden van Google zijn ondertussen diverser dan ooit. Van smartphones tot sociale netwerken tot zelfrijdende auto’s, ze zijn er allemaal mee bezig. Net als voorgaande jaren viert Google hun verjaardag met een speciale Doodle, waar ze er ondertussen al ruim 1400 van hebben geplaatst. Toevallig valt de verjaardag dit jaar samen met een andere mijlpaal: er zijn 25 miljard apps gedownload uit de Play Store. Om dat te vieren kosten apps in de Play Store de komende vijf dagen maar 25 cent. 

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Kan geen apps bestellen in de Play store omdat ze een NL AMEX kaart niet accepteren. Gek genoeg doet Apple er niet moeilijk over....

 

Handig, Apple gaat ze nu betalen...

 

Nieuwsbrief