Gratis ijsthee in ruil voor een tweet
Nieuws

Gratis ijsthee in ruil voor een tweet

donderdag 21 juni 2012 15:18

Een Zuid-Afrikaanse frisdrankmachine geeft gratis ijsthee weg in ruil voor een promotionele tweet.

Een frisdrankmachine die gratis ijsthee weggeeft, hij staat op Wembley Square in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De machine heet Bevmax 4-45 – afgekort BEV – en is uitgerust met een lichtkrant die voorbijgangers aanspoort een tweet te versturen met een bepaalde hashtag erin. Ziet BEV dat je die tweet hebt verstuurd, krijg je een gratis blikje rooibos-ijsthee. Als je in de buurt staat ten minste: je moet je gps-locatie aan je tweet toevoegen. BEV is vervolgens slim genoeg om geen gratis ijsthee weg te geven aan mensen die niet in de buurt staan.

Na iedere gratis ijsthee neemt BEV een time-out waarin de naam van de twitteraar op het scherm komt te staan. De keuze voor tweets als betaalmiddel is voor Zuid-Afrika op zich een logische, onderzoek wees begin dit jaar uit dat het land op Twitter veruit het meest actieve Afrikaanse land is.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Dat is dus wel heel erg makkelijk te hacken door de geolocatie softwarematig te fingeren/beïnvloeden.

 

Ohnee, er is een hashtag nodig... :-)

 

Nieuwsbrief